Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

"ΔΙΑΧΥΤΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ"

Διαδόθηκε προχτές ότι ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Θ. Ρεντζεπέρης είπε αυτολεξεί ότι «την επόμενη φορά θα τους πυροβολήσουμε», δίνοντας «οδηγίες» στους «ράμπο» των Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τους εργάτες της Ζώνης, όταν αυτοί διαδηλώσουν ξανά στο ΥΕΝ. Φέρεται να ξεστόμισε τη φράση αυτή λίγη ώρα μετά την απρόκλητη επίθεση που εξαπέλυσαν οι «βατραχάνθρωποι» του Λιμενικού, με ρόπαλα και χημικά, σε βάρος των εργατών που συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο, για να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στο μεροκάματο, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας τους, την ουσιαστική προστασία των χιλιάδων ανέργων.

Ο αρχηγός του Λιμενικού, μέχρι και χτες το πρωί, δεν είχε διαψεύσει αυτήν την απαράδεκτη και επικίνδυνη φράση. Τελικά, μέσω του Γραφείου Τύπου του ΥΕΝ δόθηκε η εξής απάντηση: «Η θέση του αρχηγού του ΛΣ Σώματος αποτυπώθηκε στη διάρκεια δηλώσεών του στις τηλεοπτικές κάμερες και των δημοσιογράφων, από τις οποίες δηλώσεις κατέστη σαφέστατο ότι οι εντολές που είχαν δοθεί ήταν στη λογική της αποκλιμάκωσης και της μη χρήσης βίας. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο αρχηγός συνεχάρη στελέχη του ΛΣ για την ψυχραιμία που επέδειξαν, αν και προκλήθηκαν, καθώς και το γεγονός ότι με δική του πρωτοβουλία προγραμματίστηκε η συνάντηση της αντιπροσωπείας των εργαζομένων και του υπουργού». Γιατί δε διαψεύδει το ΥΕΝ; Ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com