Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Επιστημογραφία


CERN

Το CERN βρίσκεται στα γαλλοελβετικά σύνορα δυτικά της Γενεύης και περίπου 6.500 επιστήμονες που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του CERN, εκπροσωπεύουν 500 πανεπιστήμια και 80 εθνότητες. Ιδρύθηκε το 1954 και από τότε έχουν γίνει εκεί πολλά πειράματα τα οποία έχουν συνεισφέρει πολλά στην εξέλιξη της επιστήμης και την καλυτέρευση της ζωής.

Το ποιο πρόσφατο είναι το πείραμα για την αρχή του σύμπαντος το οποίο είναι ένα από τα πιο πολύπλοκα και σημαντικά πειράματα που έχουν γίνει στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Στο CERN οι τεχνολογίες που αναπτύσσονται για να αναβαθμίσουν τα υπάρχοντα τεχνικά μέσα όπως οι ακτινογραφίες οι οποίες παλιότερα ήταν θανατηφόρες ενώ τώρα φιλτράρονται και μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε προς όφελος μας.

Η ύπαρξη του CERN για κάποιους είναι άγνωστη και αυτό είναι πολύ κακό γιατί συμβαίνουν πολλά εκεί για το καλό μας γενικότερα και πολλές από τις επιχορηγήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης πάνε για το CERN και γενικά για
την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και ερευνών και δεν θα ξεχάσουμε βέβαια και τους ΡΕΤ, αφού η Τομογραφία Εκπομπής Ποζιτρονίων (PositronEmission Tomography, ΡΕΤ) είναι μια δυναμική μέθοδος ραδιοφαρμακευτικής διάγνωσης, η ανάπτυξη της οποίας οφείλεται στο CERN και στο Νοσοκομείο του Καντονιού της Γενεύης.

Το ΡΕΤ επιτρέπει την ανίχνευση μεταβολών σε ιστούς και όργανα που συνδέονται με ασθένειες, πολύ πριν εμφανιστούν σοβαρά συμπτώματά τους!

γράφει ο ΣτΑσΙνΟς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com