Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Κυριακή 5 Απριλίου 2009

ΚΙ ΑΛΛΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΕΚΑΝΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Σε νέα ρύθμιση χρεών για τους εργοδότες που χρωστούν εισφορές στο ΙΚΑ προχώρησε χτες η κυβέρνηση με σχέδιο νόμου που κατέθεσε στη Βουλή. Πρόκειται για ρύθμιση πάνω σε αντίστοιχη ρύθμιση χρεών που έγινε το 2007 με το άρθρο 9 του νόμου 3551. Με το νόμο αυτό, η αναστολή πληρωμών στα χρέη επιχειρήσεων προς το ΙΚΑ είχε χρονική διάρκεια μέχρι το τέλος του 2008. Τώρα η αναστολή πληρωμών επεκτείνεται για άλλα δύο χρόνια μέχρι το τέλος του 2010 και έχει αναδρομική ισχύ από την αρχή του τρέχοντος έτους!

Η ρύθμιση όπως προβλέπεται από τους παλιότερους νόμους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δίνει τη δυνατότητα να πληρωθούν τα χρέη μέσα σε 96 δόσεις, δηλαδή κατά τη διάρκεια οκτώ ολόκληρων χρόνων. Με δεδομένο ότι η καταβολή θα γίνει μετά το τέλος του 2010, η αποπληρωμή θα γίνει - αν γίνει - το 2018! Δηλαδή σε δέκα ολόκληρα χρόνια από σήμερα. Σημειώνεται ότι η αναστολή των δύο χρόνων δίνεται και στις επιχειρήσεις εκείνες που είχαν κάνει ήδη «ρύθμιση» χρεών, κάνοντας χρήση των ευεργετικών γι' αυτές διατάξεων.

Η νέα ρύθμιση είναι μία ακόμα χαριστική πράξη προς τους εργοδότες, τη στιγμή μάλιστα που αυτοί όχι μόνο δεν καταβάλλουν τις εισφορές που τους αναλογούν, αλλά ούτε τις εισφορές που παρακρατούν από τους εργαζόμενους. Πέρα απ' αυτούς που μόνιμα και παράνομα εισφοροδιαφεύγουν και δεν κολλάνε ένσημα στους εργαζόμενους. Ερχεται μάλιστα σε μια στιγμή που το ΙΚΑ επιβαρύνεται από τη χαμηλή κρατική χρηματοδότηση και τα οικονομικά του έχουν φτάσει σε οριακό σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com