Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»: ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υπόθεση με το σκάνδαλο της «Ζήμενς» και όλα δείχνουν ότι στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές, η σύμβαση 8002 του ΟΤΕ και το σύστημα ασφάλειας C4i των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, θα «παίξει» ως βασικό επικοινωνιακό χαρτί, τόσο στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης της ΝΔ όσο και της αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ.

Ο 4ος ειδικός ανακριτής συνεχίζει να συγκεντρώνει στοιχεία για το «δικομματικό» σκάνδαλο της «Ζήμενς». Σημαντικά στοιχεία για τις δαιδαλώδεις διαδρομές του μαύρου χρήματος αναμένεται να έχει ο Ν. Ζαγοριανός τις επόμενες ημέρες, καθώς ο ανακριτής, σύμφωνα με δικαστικές πληροφορίες, ενημερώθηκε από την Eurojust ότι του έχουν αποσταλεί στοιχεία εμπλεκόμενων ατόμων στο σκάνδαλο από το άνοιγμα τραπεζικών τους λογαριασμών σε Ελβετία, Βέλγιο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ετσι, ο ανακριτής, από τους τραπεζικούς λογαριασμούς πιστεύει να φτάσει στους δικαιούχους, που σύμφωνα με την κατάθεση του Ρ. Σίκατσεκ είναι τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πολιτικοί των δύο αυτών κομμάτων και υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΤΕ.

Στο μεταξύ, έξι πρώην στελέχη της «Ζήμενς» και ένα του ΟΤΕ θα απολογηθούν στον ανακριτή στις 12 Μάη. Παράλληλα, σύντομα αναμένεται να απαγγελθούν προσωποποιημένες κατηγορίες για τις μίζες του λεγόμενου συστήματος ασφαλείας C4i που, σύμφωνα με την κατάθεση του Ρ. Σίκατσεκ, ανέρχονται σε 1,5 εκατ. ευρώ.

Προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ

Προβληματισμό προκαλούν στο ΠΑΣΟΚ οι εξελίξεις στην υπόθεση «Ζήμενς» και η ροή πληροφοριών που συνεχίζεται για χρηματισμούς στελεχών του δικομματισμού από τη γερμανική πολυεθνική, προκειμένου να παίρνει δουλειές στην Ελλάδα.

Βέβαια στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν επιλέξει πιο επιθετική τακτική ζητώντας να ερευνηθούν όλοι και όλα, ακόμη και τα δικά του στελέχη. Αυτό το νόημα είχε και η πρότασή τους για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή. Σε αυτό το πλαίσιο πέρυσι ο Γ. Παπανδρέου, έθεσε εκτός κόμματος τους Τσουκάτο και Μαντέλη. Επιπλέον στην υπόθεση έχει ακουστεί ως εμπλεκόμενο πρόσωπο και το όνομα του φίλου του Γ. Παπανδρέου, Τρεπεκλή.

Ερωτηθείς σχετικά χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, και συγκεκριμένα γιατί ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης δεν υπέγραψε το αίτημα του κόμματος για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, απάντησε ότι «δεν υπάρχει απολύτως τίποτε σκοτεινό. Είναι πάγια αρχή παρόμοια αιτήματα να μην αποστέλλονται στον τέως πρωθυπουργό, αλλά, αν δεν κάνω λάθος, απ' ό,τι έχει καταστήσει απολύτως σαφές, στηρίζει απολύτως την πρόταση αυτή του ΠΑΣΟΚ».

Για το αν φοβάται το ΠΑΣΟΚ για τα στοιχεία που βγαίνουν στη δημοσιότητα, ο εκπρόσωπος επέμεινε στην κομματική γραμμή «να έρθουν όλα στο φως, όποιους και ν' αφορούν, όποια περίοδο και ν' αφορούν». Προς τούτο θύμισε ότι ως ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν για τρίτη φορά πρόταση Εξεταστικής για τη «Ζήμενς». Οπως θύμισε και το γεγονός ότι έθεσαν εκτός κόμματος δυο στελέχη, το όνομα των οποίων είχε εμπλακεί στην υπόθεση αυτή, μέχρις ότου ξεκαθαριστεί η κατάσταση. «Αυτό θα κάνουμε κι αν προκύψουν άλλες παρόμοιες περιπτώσεις», υποστήριξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com