Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 28 Απριλίου 2009

ΠΑΤΡΑ: ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Εκεί θα συγκεντρωθούν οι μετανάστες που σήμερα ζουν στον άθλιο καταυλισμό, σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης.

Να «μαντρώσει» και να ελέγξει με κάθε τρόπο τους πρόσφυγες που ζουν στον άθλιο αυτοσχέδιο καταυλισμό της Πάτρας στο στρατόπεδο της πρώην ΜΟΜΑ (περιοχή Ρηγανόκαμπος), επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση, έως ότου υλοποιηθεί η αρχική της απόφαση να δημιουργήσει άλλο «στρατόπεδο» συγκέντρωσης στο Δρέπανο του Ρίου «Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Παράνομων Μεταναστών».

Αυτό ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο στην Πάτρα ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια σύσκεψης με φορείς του νομού, στο οποίο οι βασικοί συνομιλητές όπως η Νομαρχία Αχαΐας - Δήμος Πάτρας (ΠΑΣΟΚ) επί της ουσίας συμφωνούν. Οπως είπε ο υπουργός, στόχος είναι η «επιχείρηση» να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Μάη και να μεταφερθούν στη ΜΟΜΑ όπου, σημειωτέον, οι υποδομές είναι λειψές. Μάλιστα, δε δίστασε να χαρακτηρίσει τους μετανάστες «παράνομους» υποστηρίζοντας παράλληλα πως δεν επιθυμούν πολιτικό άσυλο. Βέβαια, αυτό είναι «μύθος» καθώς απέφυγε να αναφέρει πως όσοι καταθέτουν τα χαρτιά τους φεύγουν άπραγοι. Είναι χαρακτηριστικό πως το 2007, 1.343 Αφγανοί ζήτησαν πολιτικό άσυλο και μόλις 7 ή 8 το απέκτησαν (ποσοστό μόλις 0,56%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com