Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΦΕΡΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ

Με μια συντονισμένη κινητοποίηση, κλιμάκωσαν χτες τον πολύμηνο αγώνα και έβαλαν στον τοίχο τη διοίκηση του ΟΑΕΔ

Χίλια ευρώ έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε όλους τους ανέργους λόγω των γιορτών του Πάσχα κατάφεραν να αποσπάσουν οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Πρόκειται για το πρώτο θετικό αποτέλεσμα που καταγράφει η δυναμική δράση του Συντονιστικού που έχουν συγκροτήσει τα ταξικά Σωματεία της Ζώνης, με τα Σωματεία Μετάλλου Αθήνας, Ελευσίνας και Βοιωτίας.

Η καταβολή των 1.000 ευρώ αποφασίστηκε χτες από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ. Επιβλήθηκε κάτω από την αποφασιστικότητα των εργαζομένων, που κλιμάκωσαν τον πολύμηνο αγώνα τους με βασικό άξονα το διεκδικητικό πλαίσιο, που, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική, αφορά την πραγματική προστασία των ανέργων.

Οι εργάζόμενοι με οδηγό τα ταξικά σωματεία τους, χτες, με υποδειγματική οργάνωση, κατάφεραν να καταλάβουν συμβολικά, ταυτόχρονα, 5 περιφερειακά γραφεία του ΟΑΕΔ και το κεντρικό κτίριο του Οργανισμού στους Τράχωνες, ενώ παράλληλα βρισκόταν σε εξέλιξη και μαζική παράσταση στο υπουργείο Απασχόλησης. Με την αποφασιστικότητά τους, απογυμνώνοντας τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, ανάγκασαν την κυβέρνηση σε αναδίπλωση. Ανέδειξαν ότι όπου γίνονται συντονισμένοι, καλά οργανωμένοι ταξικοί αγώνες, υπάρχουν και κατακτήσεις και έδωσαν το «σινιάλο» σε ολόκληρη την εργατική τάξη να βγει στην αντεπίθεση.

Υποδειγματική κινητοποίηση

Η όλη «επιχείρηση» ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι, οπότε και είχε αποφασιστεί παύση εργασιών. Ακριβώς στη 1 το μεσημέρι, τέθηκαν υπό κατάληψη τα γραφεία του ΟΑΕΔ Πειραιά, Νίκαιας, Κερατσινίου, Αιγάλεω, Ελευσίνας και τα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού. Παράλληλα, στην Ομόνοια βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση εργατών και συνδικαλιστών που εξελίχθηκε σε πορεία προς το υπουργείο Απασχόλησης.

Κάτω από την αποφασιστικότητα των εργαζομένων, η διοίκηση του Οργανισμού, σε συνεδρίασή της, αποφάσισε ότι όλοι οι άνεργοι που το πρώτο τρίμηνο του 2009 έχουν από 50 έως μηδέν ένσημα θα πάρουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ, με μοναδική προϋπόθεση μία υπεύθυνη δήλωση. Η απόφαση αναμένεται να υπογραφεί σήμερα από την υπουργό Απασχόλησης και να αρχίσει η καταβολή των χρημάτων τις επόμενες μέρες. Αποφασίστηκε, ακόμα, μία ειδική ρύθμιση, για έξτρα οικονομική ενίσχυση σε εργαζόμενους της Ζώνης που πάσχουν από βαριές ασθένειες.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους εργάτες έξω από το υπουργείο Απασχόλησης, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σ. Πουλικόγιαννης χαρακτήρισε την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης ως πρώτο θετικό αποτέλεσμα. Ομως, ξεκαθάρισε ότι είναι ένα ψίχουλο απέναντι στις ανάγκες των ανέργων. «Ο αγώνας μας - τόνισε - θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί μέχρι να επιβάλουμε το διεκδικητικό μας πλαίσιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com