Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Νέα σημαντική κατάκτηση, που αφορά όλους τους εργαζομένους, έρχεται να καταγράψει η μάχη που δίνουν οι κοινωνικες δυνάμεις, τα σωματεία, για την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Οι ηλεκτρολόγοι των επισκευαζόμενων πλοίων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, μετά από πολυήμερες πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις και απεργίες, με οργανωτή το ταξικό τους Σωματείο Ηλεκτρολόγων Επισκευών και Εγκαταστάσεων Πλοίων, επέβαλαν την υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2009, με αυξήσεις στο μεροκάματο από 6,5% έως 7,7% ανάλογα με την ειδικότητα. Ταυτόχρονα, ανάγκασαν την εργοδοτική Ένωση να αποδεχτεί και τα θεσμικά τους αιτήματα.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η ΤΣΣΕ, το μεροκάματο για τους τεχνίτες ηλεκτρολόγους διαμορφώνεται στα 99 ευρώ από 93 και για τους βοηθούς στα 84,24 ευρώ από 78,24. Οσον αφορά τα θεσμικά αιτήματα, με τη νέα Σύμβαση οι επιχειρήσεις είναι πλέον υποχρεωμένες στους 10 εργαζόμενους που θα προσλαμβάνουν ο ένας υποχρεωτικά να είναι από 55 ετών και άνω, ενώ ανά 15 εργαζόμενους ο ένας να είναι 50 ετών και άνω.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο επισημαίνει ότι οι νέες κατακτήσεις που απέσπασαν οι ηλεκτρολόγοι αποκτούν πολλαπλή σημασία σήμερα που είναι περίοδος κρίσης και δείχνουν το δρόμο σε ολόκληρη την εργατική τάξη. Το δρόμο «ενός διαρκούς αγώνα με κοινωνικά χαρακτηριστικά», σύγκρουσης με την αντιλαϊκή πολιτική που «δίνει απάντηση στους απολογητές του συστήματος και της εργοδοσίας, σε όλους αυτούς που θεωρούν έγκλημα τον διεκδικητικό αγώνα, προτείνοντας κοινωνικούς διαλόγους, συμβιβασμό και συναίνεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com