Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

ΝΑ ΓΥΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ

«Δεν υπάρχουν απολύσεις. Θα γίνουν κάποιες αποχωρήσεις εργαζομένων, που είναι γύρω στα 50 και έχουν δεχτεί και έχει κανονιστεί να μπουν σε προγράμματα». Ετσι ερμήνευαν κάποιοι από τους εκπροσώπους των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών δυνάμεων, τα σχέδια του Λαναρά για μαζικές απολύσεις, προχτές, στο Σύνταγμα - όπου συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Ομίλου «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία». Λίγες μέρες πριν, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αρνούνταν από την Κομοτηνή ότι γνωρίζει το σχέδιο με το οποίο η εργοδοσία ετοιμάζεται να τσεπώσει το ζεστό χρήμα και να πετάξει στην ανεργία τουλάχιστον 250 εργάτες, βάζοντας νέα λουκέτα σε εργοστάσια.

Επιμένουν να προβάλλουν ως λύση για τους εργαζόμενους την επιδότηση του Ομίλου, την ώρα που η εργοδοσία εμφανίζεται τώρα, αποθρασυμένη από την κυρίαρχη πολιτική και όσους τη στηρίζουν, να ζητά κι άλλο ζεστό χρήμα. Κι ενώ, ό,τι έχει μεσολαβήσει από τότε που πήρε τα 20 από τα 35 εκατομμύρια που του έχει τάξει η κυβέρνηση, επιβεβαιώνει τι πρόκειται να ακολουθήσει: Οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι για μήνες. Τα εργοστάσια που δε λειτουργούσαν εξακολουθούν να μη λειτουργούν, φέρνοντας τον εφιάλτη της ανεργίας πιο κοντά, για εκατοντάδες οικογένειες.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, όσοι καλούν τους εργαζόμενους να συνδέσουν την πληρωμή τους και τις θέσεις εργασίας με την αναχρηματοδότηση του Ομίλου, είναι σαν να τους καλούν να βάλουν οι ίδιοι τη θηλιά στο λαιμό τους. Είναι πια ηλίου φαεινότερο, πόσο επικίνδυνη είναι η στάση των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και πόσο επιτακτική γίνεται η ανάγκη οι εργαζόμενοι να τους γυρίσουν μαζικά και αποφασιστικά την πλάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com