Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΤΟ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ


«Σε κάθε κτίριο θα εγκατασταθεί κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού συστήματος ασφαλείας, η οποία θα επιτηρεί την είσοδο και έξοδο σε αυτό μέσα από μαγνητικές επαφές εγκατεστημένες στις εισόδους του. Τις εισόδους και τους κρίσιμους χώρους θα επιτηρεί ανιχνευτής κινήσεως υπέρυθρης ακτινοβολίας. Τους κρίσιμους χώρους θα επιτηρεί ανιχνευτής καπνού τύπου ιονισμού και σε ειδικές περιπτώσεις θερμοδιαφορικός ανιχνευτής. Παραβίαση του συστήματος θα διεγείρει σειρήνα συναγερμών (...). Απαραίτητη προϋπόθεση θεωρείται η προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης για την επιτήρηση και επίβλεψη με παράλληλη καταγραφή των μαγνητοσκοπημένων εικόνων του (...) η προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος μεταφοράς σήματος πανικού».

Πρόκειται για πρόταση που προωθείται στο ΤΕΙ Πάτρας, για προμήθεια και εγκατάσταση χαφιεδοκαμερών και κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, προκειμένου να καταγράφονται και να ελέγχονται ...οι σπουδαστές του Ιδρύματος. Μάλιστα, ο προϋπολογισμός του «έργου - φακελώματος» είναι 65.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα οι σπουδαστές πληρώνουν εκατοντάδες ευρώ για σίτιση, στέγαση, μετακίνηση, αναλώσιμα και συγγράμματα. Εχουν λεφτά για να μας παρακολουθούν, αλλά όχι για τις ανάγκες των σπουδαστών και των σχολών μας, καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις του προέδρου του ΤΕΙ και του συλλόγου καθηγητών και ξεκαθαρίζουμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες είναι ενταγμένες στη συνολικότερη, οργανωμένη και κλιμακούμενη προσπάθεια καταστολής και κατάργησης του ασύλου.Σημειώνουμε οτι η κίνηση αυτή γίνεται σε συνθήκες κρίσης, σε μια στιγμή που εντείνεται η σκληρή επίθεση σε όλα τα λαϊκά δικαιώματα, αποδεικνύει ότι στα ιδρύματα που θα λειτουργούν σαν επιχειρήσεις δε χωράει άσυλο και ελεύθερη πολιτική και συνδικαλιστική δράση .

Σήμερα οι σπουδαστές προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στο Συμβούλιο του ΤΕΙ, για να απαιτήσουν να ακυρωθεί η συμφωνία για εγκατάσταση συστήματος παρακολούθησης, να μην επιτρέψουν καμιά συζήτηση για κατάργηση ή περιορισμό του ασύλου.

Σημειώνουμε, δε, τις ευθύνες των παρατάξεων ΔΑΠ - ΠΑΣΠ και των κομμάτων τους που μεθοδεύουν την κατάργηση του ασύλου, αλλά και τις ευθύνες των ΣΥΡΙΖΑ και ΕΑΑΚ που παίζουν ακριβώς το ίδιο παιχνίδι με τους τυχοδιωκτισμούς τους και την αναγόρευση της «κουκούλας» σε κίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com