Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Η «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΤΩΝ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΩΝ!

Δεν είναι πρώτη φορά που ο ελληνικός λαός έρχεται αντιμέτωπος με τους διακινητές της «τρομοκρατίας των ελλειμμάτων».

Η αμέσως προηγούμενη φορά ήταν το 2004, όταν το ΠΑΣΟΚ έλεγε ότι παρέδωσε έλλειμμα 2,9% και η ΝΔ ισχυρίστηκε ότι ήταν 7,5%. Το αποτέλεσμα ήταν λιτότητα και «αυξήσεις» που με τις υπογραφές των γαλαζοπράσινων εταίρων στη ΓΣΕΕ κυμάνθηκαν από 7 δεκάρες έως ένα ευρώ στο μεροκάματο του εργαζόμενου.

Τώρα η ίδια «τρομοκρατία» επανέρχεται και μάλιστα διογκωμένη λόγω ...κρίσης. Το υπολόγιζαν στο 3,7%, αλλά τελικά το έλλειμμα είναι 5% όπως μας ανακοίνωσε η «Eurostat» και παραδέχτηκε ο κ. Παπαθανασίου. Το αποτέλεσμα το ίδιο πάντα: Λιτότητα, «πάγωμα» μισθών, καθήλωση των συντάξεων, νέα φοροληστρικά μέτρα αφού, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, μετά τον Ιούνη (να περάσουν δηλαδή οι ευρωεκλογές...) «είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τις αναγκαίες προσαρμογές».

Είναι προφανές ότι τα ελλείμματά τους δεν τα προκαλούν αυτοί που καλούνται να τα πληρώσουν. Τα ελλείμματα, για τα οποία ο λαός θα εκβιαστεί να πληρώσει επιπλέον 5 δισεκατομμύρια σε φόρους, δεν πήγαν στις τσέπες των εργαζομένων. Πήγαν σε άλλες τσέπες.

Μόνο οι 300 του Χρηματιστηρίου είχαν κέρδη το 2008 ύψους 10 δισεκατομμυρίων (δείτε εδώ σχετικό άρθρο) ! Ποσό διπλάσιο από τους φόρους που έχει «ανάγκη» ο κ. Παπαθανασίου. Ας πάει από κει, λοιπόν, να τα πάρει τα 5 δισεκατομμύρια που έχουν συνομολογήσει η κυβέρνηση μαζί με την Κομισιόν ότι θα «χαρατσώσουν» τον ελληνικό λαό. Οσο για τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους εργολάβους και τους εφοπλιστές της Σοφοκλέους, θα τους μείνουν άλλα τόσα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com