Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

ΔΟΥΛΕΜΑ..."ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΟ"!

Πόσο δύσκολο είναι κάποιες φορές να τσακίζεις με την πολιτική σου τα δικαιώματα των εργαζομένων, να βυθίζεις χιλιάδες οικογένειες στην ανασφάλεια, στην ανέχεια και στην υπερεκμετάλλευση, αλλά να προσπαθείς παράλληλα να εμφανιστείς «κοινωνικά ευαίσθητος» και... δίκαιος!

Πήγε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ι. Μπούγας, να χαιρετίσει στη συνέλευση των βιομηχάνων της Θεσσαλίας και τι βρήκε να πει; «Οι εργαζόμενοι, που αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας ή της μείωσης των αποδοχών τους, γνωρίζουν ότι οι επιχειρήσεις, ιδιαίτερα κάποιων κλάδων της βιομηχανίας, είχαν σημαντικά κέρδη τα προηγούμενα χρόνια».

Μέχρι εδώ καλά τα πήγε, μέχρι που να απορεί κανείς, τι έπαθε η κυβέρνηση και παραδέχεται τα αυτονόητα. Ελα όμως που θέλησε να συνεχίσει. Και πρόσθεσε: «Εάν αυτά έχουν αποδεδειγμένα επενδυθεί και έχουν δημιουργηθεί νέες θέσεις εργασίας, εκθέτοντας έτσι τις επιχειρήσεις αυτές σε μεγαλύτερη διακινδύνευση, οι εργαζόμενοι κατανοούν ευχερέστερα την κατάσταση και είναι διατεθειμένοι να συμβάλουν κατά το μέτρο των δυνάμεών τους, στην αντιμετώπισή της».

Για να καταλήξει στο ότι εάν δεν έχουν επενδυθεί τα κέρδη, «ουδείς νομιμοποιείται να ζητά θυσίες ή υποχωρήσεις από αυτούς».

Μωρέ τι μας λες; Επενδύοντας ή μη επενδύοντας, τα κέρδη που βγάζουν είναι κλοπή της δουλειάς και του κόπου των εργαζομένων. Όλα τ' άλλα είναι άγριο δούλεμα για να κλέψουν ακόμη μεγαλύτερο κομμάτι από τους εργαζόμενους. Που δεν έχουν άλλο δρόμο από το να παλέψουν για την ικανοποίηση των δικών τους αναγκών και όχι των αφεντικών και να τιμωρήσουν πολιτικά κυβέρνηση και κόμματα που υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα, από εκείνα των αναγκών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com