Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

....ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ

Η προσπάθεια των ΜΜΕ να κατασκευάσουν μια νέα ανώδυνη «φούσκα» για το πολιτικό σκηνικό και να την πλασάρουν στο πολιτικό στερέωμα ως μια ακόμα εν δυνάμει εφεδρεία για την αναπαλαίωση του πολιτικού συστήματος είναι πια κάτι παραπάνω από εμφανής.

Οι «Οικολόγοι Πράσινοι» - περί αυτών ο λόγος - εμφανίζονται ως κάτι το «νέο», το «μοδάτο» και το «ενδιαφέρον» από τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης και από τα «μαγειρεία» των δημοσκοπήσεων.

Επειδή, όμως, πλην των «Οικολόγων Πράσινων», υπάρχουν και τα ...«πράσινα άλογα», καλό είναι, για όσους κάνουν ότι «ξεχνούν» ή ότι «δε γνωρίζουν», να σημειώσουμε τα εξής:

Πρώτον, ο κ. Φίσερ, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας που έσπειρε με ...οικολογικές βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου το έδαφος της Γιουγκοσλαβίας το 1999, είναι «Πράσινος».

Δεύτερον, ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, αυτός ο αντικομμουνιστής του συρμού, ο οποίος διαμαρτυρόταν το 1999 ότι το ΝΑΤΟ είχε ...καθυστερήσει να βομβαρδίσει τη Γιουγκοσλαβία, είναι «Πράσινος».

Τρίτον, οι καλοί μας «Πράσινοι» είναι, που, στην περίπτωση του «ευρωσυντάγματος», και ενώ το καταψήφισαν οι λαοί της ΕΕ, εκείνοι τάχθηκαν «υπέρ» της υπερψήφισής του.

Πέμπτον - και πολύ σημαντικό - την πρόταση οδηγίας (με αριθμό: Α6-0406/2008) για την επέκταση του συστήματος εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπής αερίων θερμοκηπίου (το δικαίωμα, δηλαδή, των «Φρανκενστάιν» του πλανήτη να πληρώνουν για να ρυπαίνουν), εκτός όλων των υπολοίπων «οικολόγων» (φιλελεύθεροι και σοσιαλδημοκράτες) στο Ευρωκοινοβούλιο, την ψήφισαν και οι «Πράσινοι»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com