Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα, 4 Μαΐου 2009

ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ!

Επειδή περισσεύει η υποκρισία και το ψέμα γύρω από το ποιος ευθύνεται για το δημοσιονομικό έλλειμμα, είναι χρήσιμο να καταγραφούν ορισμένα στοιχεία για το πώς τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης βουλιάζουν τα κρατικά ταμεία, προκειμένου να στηρίξουν τα κέρδη των μονοπωλίων.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πρώτες και μάλλον μετριοπαθείς εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομίας, τα δημόσια ταμεία θα χάσουν 300 - 400 εκατ. ευρώ από τη μείωση των τελών ταξινόμησης, που βοήθησαν τους μεγαλοεισαγωγείς ΙΧ να ξεφορτωθούν το απόθεμα των πολυτελών αυτοκινήτων. Επίσης, από την κατάργηση των τελών αδείας και μεταβίβασης, σύμφωνα με τους μέχρι τώρα υπολογισμούς, οι νομαρχίες χάνουν πόρους ύψους 120 εκατ. ευρώ. Δεν μπορεί βέβαια να ξεχαστεί ότι τα δημόσια έσοδα υπέστησαν γερή αφαίμαξη ύψους 3,5 δισ. ευρώ από τις δύο κυβερνητικές αποφάσεις περαίωσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων 40.000 επιχειρήσεων με τζίρο από 1 έως 9 εκατ. ευρώ. Επίσης, απώλειες εσόδων ύψους 5,1 δισ. ευρώ καταγράφονται από τη σταδιακή μείωση του συντελεστή φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων από 35% στο 25% στην τετραετία 2005 - 2008. Δε μιλάμε βέβαια για το πακέτο των 28 δισ. ευρώ που χαρίζεται στις τράπεζες, και τα άλλα πακέτα που κατευθύνονται στους επιχειρηματίες διαφόρων «ευάλωτων» κλάδων (τουρισμός, κατασκευές, κ.ά.) ή το πακέτο για την επιδότηση της απασχόλησης. Ας σταματήσει, λοιπόν, το παραμύθι. Για το έλλειμμα δε φταίνε και δεν πρέπει να δεχτούν να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ οι εργαζόμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com