Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 9 Μαΐου 2009

ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Χθες στη βουλή πραγματοποιήθηκε, προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τη νεολαία. Ο κ. Καραμανλής έδειξε τον δρόμο της δικής του πολιτικής...τον δρόμο της ιδιωτικοποίησης.

«Η επιθετική στάση απέναντι στην
επιχειρηματικότητα, ιδίως μάλιστα στις σημερινές
περιστάσεις, δεν ευνοεί την εργασία. Ευνοεί, αντίθετα, το κλείσιμο των επιχειρήσεων. Ευνοεί τελικά την ανεργία». Η φράση αυτή, με την οποία ξεκίνησε χτες τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός,
Κ. Καραμανλής, συμπυκνώνει την ουσία των θέσεων της κυβέρνησης, διασαφηνίζοντας πως η ενίσχυση των επιχειρηματιών αποτελεί το δρόμο της εξόδου από την κρίση.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε επισημάνει πως «οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι για την οικονομία. Και είναι δύσκολοι για την κοινωνία γενικότερα. Είναι καθοριστικοί για το μέλλον του τόπου». Επισήμανε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ανεργία αφού «είναι σήμερα σε φάση παγκόσμιας έκρηξης. Στην Ευρώπη έχει πλήξει, έως τώρα, πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ανθρώπους. Σε πολλές χώρες καταγράφει ρεκόρ δεκαετιών. Στην Ισπανία ξεπέρασε το 17%. Στην Αγγλία αυξάνεται με τον ταχύτερο ρυθμό που γνώρισε από τότε που, επίσημα, καταγράφεται, δηλαδή το 1971». Με βάση αυτό το σκεπτικό κατέληξε στο ότι «για να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας, χρειάζεται να υπάρξουν νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις», άρα «όποιοι νοιάζονται, πραγματικά, για ένα καλύτερο αύριο, πρέπει να συμβάλουν στις αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος: Στην εκπαίδευση, στο κράτος, στην οικονομία». Συνολικά για την κρίση επισήμανε πως «κρίνεται, στο διάστημα που ακολουθεί, η δυνατότητά μας να περιορίσουμε τις συνέπειες της κρίσης. Κρίνεται η βούλησή μας να ανταποκριθούμε στις διαρκείς ανατροπές, τις ριζικές αλλαγές, το σκληρό ανταγωνισμό που χαρακτηρίζει την εποχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com