Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΑ»

Σε ένα μήνα έχουμε ευρωεκλογές. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα αξιοποιήσουν την κάλπη με στόχο να διατηρήσουν ή να επανακαταλάβουν την «κουτάλα». Βασικό τους μέλημα, κατά την προεκλογική περίοδο, θα είναι να μη μιλήσουν για την πολιτική τους. Σε αυτή την περίπτωση θα ομολογούσαν ότι μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Ετσι θα επιλέξουν την οδό της τεχνητής πόλωσης ώστε να εξαπατήσουν το λαό παριστάνοντας ότι «διαφέρουν» μεταξύ τους.

Ως εκ τούτου, στην πορεία προς την κάλπη, καλό είναι να έχουμε υπόψη δηλώσεις και τοποθετήσεις όπως αυτές που ακολουθούν. Δηλώσεις κάτι παραπάνω από αποκαλυπτικές, καθώς έγιναν σε χρόνο ανύποπτο από στελέχη του δικομματισμού αλλά και από ευρύτερους παράγοντες του πολιτικού συστήματος και ως εκ τούτου αποτυπώνουν την αλήθεια πίσω από τη δικομματική «κοκορομαχία».

«Πρώτα πρώτα ποιες είναι οι διαφορές των δυο κομμάτων, να καταλάβω κι εγώ. Οταν είμαστε όλοι στην Ευρώπη και ακολουθούμε ουσιαστικά την πολιτική της Ευρώπης, όταν στην εξωτερική πολιτική δεν έχουμε διαφορές παρά μόνο σε ό,τι αφορά την τακτική, εγώ τα έχω αναλύσει αυτά κατά καιρούς, γιατί δηλαδή να μη συνεργαστούμε, δεν καταλαβαίνω».

(Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στη ΝΕΤ, 21/5/2006)

«Αν το ζητήσει ο ελληνικός λαός γιατί να μην είμαστε έτοιμοι; Στη Γερμανία συνεργάστηκε η κυρία Μέρκελ με τον κύριο Σρέντερ. Και σε μας μπορεί να γίνει κάποια στιγμή αυτό. Βέβαια, αν το απαιτεί το συμφέρον του τόπου. Δε θεωρώ άλλωστε ότι έχει εκλείψει το αίσθημα ευθύνης από το ΠΑΣΟΚ».

(Γ. Καλαντζής, πρώην υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, στην εφημερίδα «Μακεδονία», 20/5/2007)

«...Αποκαλύφθηκε η Νέα Δημοκρατία. Μας κατέθεσε τον χάρτη της καθημερινότητας. Τι μας προτείνει; Ποιο είναι το νέο πρόγραμμά της; Τι καινοτόμο φέρνει; Από τα 25 μέτρα που προτείνει η Νέα Δημοκρατία, 21 μέτρα ήδη εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις μας. Ηδη εφαρμόζονται από το ΠΑΣΟΚ, ήδη εφαρμόζονται από την κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη. Δηλαδή, τι πρόγραμμα έχει φέρει μετά από 7 χρόνια; Ερχεται να υιοθετήσει δικά μας μέτρα μετά από 8 χρόνια αντιπολίτευσης (...)»!

(Γιώργος Παπανδρέου, περιγράφοντας πόσο μοιάζει η πολιτική του ΠΑΣΟΚ με την πολιτική της ΝΔ, προεκλογική ομιλία, Θεσσαλονίκη, 26/2/2004)

«Στην εξωτερική πολιτική το μεγάλο ντοσιέ της ΕΕ μας δίνει την ευκαιρία να συμπλεύσουμε (σ.σ.: με τη ΝΔ) σε σειρά θεμάτων. Πώς εγώ θα αρχίσω να βρίζω την Ντόρα διότι κάνει πολιτική επί της οποίας συμφωνώ; (...) Μα τι κριτική να κάνουμε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας; Να τινάξουμε στον αέρα την άμυνα; Εχω συνεχή επαφή με τον κ. Μεϊμαράκη...».

(Θόδωρος Πάγκαλος, στη ΝΕΤ, 26/4/2007)

«Η συμφωνία με τον πολιτικό αντίπαλο δεν ποινικοποιείται εξ ορισμού. Στην εξωτερική πολιτική οι μεγάλοι στόχοι (...) είναι αποδεκτοί από το 90% των πολιτικών δυνάμεων στη χώρα».

(Αννα Διαμαντοπούλου, στο «Εθνος», 2/5/2007)

«...Θα θεωρούσα μεγάλη επιτυχία του ελληνικού λαού αν με την ψήφο του κατόρθωνε να αναγκάσει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούν μετεκλογικά».

(Στέφανος Μάνος, στην «Καθημερινή», 22/5/2007)

«...Πολιτικά ταμπού φυσικά δεν μπορεί να υπάρξουν αν κάποια στιγμή οι συνθήκες επιβάλλουν τα δυο μεγάλα κόμματα να αναλάβουν από κοινού τις ευθύνες τους».

Πρόκειται για την κατακλείδα άρθρου της εφημερίδας το «Βήμα», διαχρονικά προσκείμενης στο ΠΑΣΟΚ, υπογεγραμμένο από τον εκδότη - διευθυντή της (Στ. Ψυχάρης, «Βήμα της Κυριακής», 27/5/2007).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com