Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ;;;

Στο εβδομαδιαίο γαλλικό περιοδικό «Nouvel Observateur» (τεύχος 27, Μαρτίου - Απριλίου 2009), διαβάζουμε:

«ΔΥΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ»

Στη συνέχεια και υπό τον παραπάνω εξαιρετικά εύγλωττο τίτλο, σημειώνονται τα εξής:

«Ο ένας είναι ο επικεφαλής του ΠΟΕ, ο άλλος ανέλαβε τα ηνία του ΔΝΤ. Είναι Γάλλοι σοσιαλιστές , σοσιαλδημοκράτες. Πιλοτάρουν διεθνείς οργανισμούς κλειδιά με στόχο την αναμόρφωση του καπιταλισμού».

Και ακόμα:

«[Οι δύο Γάλλοι σοσιαλιστές] ανέλαβαν τα ηνία δύο απαξιωμένων οργανισμών. Ο ΠΟΕ κατηγορούνταν ότι ήταν μια πολεμική μηχανή για το εμπόριο στην υπηρεσία των εύπορων κρατών ενώ το ΔΝΤ ένα οχυρό του πιο δογματικού φιλελευθερισμού που ανάγκαζε τις χώρες του νότου στη λήψη σκληρών μέτρων....».

Ναι, ναι! Πρόκειται για τον Πασκάλ Λαμί (επικεφαλής του ΠΟΕ) και τον Ντομινίκ Στρος Καν (επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου).

Με άλλα λόγια, ο δεύτερος, ο επιφανής ...σοσιαλιστής, ηγετικό στέλεχος και υποψήφιος πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας, είναι ο επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού, του ΔΝΤ, που μόλις προχτές έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεσή του για την Ελλάδα, με την οποία - μεταξύ άλλων - ζητάει μακρόχρονο «πάγωμα» μισθών και συντάξεων και «διευκόλυνση της μερικής απασχόλησης».

Επομένως, ήρθε η στιγμή να μας «φωτίσει» ο κ. Παπανδρέου: Τα μέτρα που εισηγείται για την Ελλάδα το «οχυρό» του καπιταλισμού, το ΔΝΤ με τον ...σοσιαλιστή πρόεδρο, τι κατεύθυνση να έχουν, άραγε; Προς το «σοσιαλισμό» ή προς τη «βαρβαρότητα»;..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com