Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

ΔΑΣΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ!

Ελάχιστα χρήματα δόθηκαν φέτος από την κυβέρνηση στα Δασαρχεία της Αττικής για καθαρισμούς των δασών!

Στο Δασαρχείο Πεντέλης (που έχει στην ευθύνη του και τον Υμηττό) δόθηκαν φέτος μόλις 25.000 ευρώ για τη συντήρηση των δασικών δρόμων, ενώ για τον ίδιο σκοπό τα χρήματα που δόθηκαν στα τρία Δασαρχεία της Ανατολικής Αττικής ήταν μόλις 70.000 ευρώ.

Φανταστείτε τι γίνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα, όταν η κυβέρνηση εμφανίζεται τόσο "γαλαντόμα" σε κονδύλια απαραίτητα για έργα πρόληψης των δασικών πυρκαγιών, σε μια περιοχή όπου ασκούνται οι μεγαλύτερες πιέσεις για αποχαρακτηρισμούς και τσιμεντοποίηση δασών, ενώ ήδη μέχρι τώρα δοκιμάστηκε δύο φορές από την πύρινη λαίλαπα: Μία στην Ανω Γλυφάδα (στον Υμηττό) και μία στην Πάρνηθα!

Να λοιπόν άλλη μία πτυχή της πολιτικής που εφαρμόζουν πιστά, η μία μετά την άλλη, οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για συνειδητή πολιτική με στόχο την αποχαρακτηροποίηση της δασικής γης, την ενίσχυση της εισόδου των οικοπεδοφάγων στα Δασικά Οικοσυστήματα.

Κι ύστερα βέβαια δεν παραλείπουν να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα πάνω στην καμένη γη που αφήνουν πίσω τους οι πυρκαγιές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com