Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

ΚΑΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

Πληθαίνουν οι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση ετοιμάζει μέσα στο κατακαλόκαιρο το ξεπούλημα ενός μεγάλου ποσοστού της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ), ακολουθώντας τα χνάρια της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η οποία είχε διαθέσει ήδη το 26% των μετοχών της σε ιδιώτες μέσω του Χρηματιστηρίου.

Οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, παραχωρούν ως εμπόρευμα φυσικά κοινω­νικά αγαθά, όπως το νερό και τη διαχείρισή του, σε μεγάλα επιχειρηματικά χέρια.

Βέβαια όλοι ξέρουμε τι επιπτώσεις έχει στους εργαζόμενους και γενικότερα στο λαό αυτή η πολιτική: Το βλέπουμε και με την ίδια την ΕΥΑΘ, η οποία μπροστά σε μια πορεία περαιτέρω ιδιωτικοποίησης παραχωρεί τομείς της δραστηριότητάς της σε υπεργολάβους, ενώ το 2007 προχώρησε σε αυξήσεις τιμολογίου μέχρι και 33% και ανάλογες προδιαγεγραμμένες αυξήσεις μέχρι το 2011!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση τώρα ψάχνει να βρει στρατηγικό επενδυτή για να του πουλήσει το 23% της ΕΥΑΘ, έναντι 50 εκατ. ευρώ. Και βέβαια οι μνηστήρες άρχισαν να εκδηλώνουν ενδιαφέρον, με πρώτο τον πολυεθνικό κολοσσό Suez, ο οποίος κατέχει ήδη το 5,01% των μετοχών της.

Το νερό από κοινωνικό αγαθό, που πρέπει να είναι, αποκλειστικά κάτω από το δημόσιο έλεγχο και να παρέχεται φθηνά και με όρους υγιεινής και ασφάλειας σε όλο το λαό, μετατρέπεται σε εμπόρευμα, που το πληρώνει ο λαός για ...χρυσάφι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com