Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ

Ολο και περισσότερο αποκαλύπτεται ότι η πολυδιαφημισμένη "κινητικότητα" που προωθεί η ΕΕ για φοιτητές και αποφοίτους ανώτατης εκπαίδευσης, δεν είναι τίποτε άλλο από μια μύηση στην εργασιακή περιπλάνηση εντός ΕΕ, ανάλογα με τις ανάγκες των ευρωπαϊκών πολυεθνικών σε φθηνό εργατικό δυναμικό.

Χτες η Κομισιόν βράβευσε 65 εκπαιδευτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για την υποστήριξή τους στην κινητικότητα φοιτητών και, συγκεκριμένα, επειδή εφαρμόζουν πλήρως το σύστημα πιστωτικών μονάδων και το "συμπλήρωμα διπλώματος".

Οι πιστωτικές μονάδες δεν είναι τίποτε άλλο από μια μπακαλίστικη αποτίμηση των σπουδών σε νούμερα που οδηγούν σε υποβάθμιση τελικά των σπουδών και σε ένα διαρκές κυνήγι ψευτοκαταρτίσεων. Το "συμπλήρωμα διπλώματος" είναι μια αναλυτική καταγραφή των μαθημάτων που έχει παρακολουθήσει ο κάθε απόφοιτος, προκειμένου να διαλέγει ο εργοδότης τους εργαζόμενους που επιθυμεί με βάση αυτά κι όχι με βάση το πτυχίο (οδηγεί δηλαδή στην πλήρη αποσύνδεση πτυχίου - επαγγέλματος).

Υποστήριξη της κινητικότητας, δηλαδή, κατά την Κομισιόν είναι η προώθηση των μέτρων εκείνων που κατακερματίζουν τις σπουδές, υποβαθμίζουν τα πτυχία και καθιστούν τους αποφοίτους "ευέλικτους" και ευάλωτους απέναντι στις απαιτήσεις του εκάστοτε εργοδότη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com