Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

"ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΕΦΟΣ ΜΕΝΕΙ"

Η ατμοσφαιρική ρύπανση έκανε όλη σχεδόν την προηγούμενη βδομάδα αισθητή την παρουσία της στην Αττική. Τα εκατομμύρια των κατοίκων της πρωτεύουσας ανέπνευσαν, θέλοντας και μη, ισχυρές δόσεις από ένα μείγμα επικίνδυνων ρύπων που υποθηκεύουν καθημερινά την υγεία τους.

Οπως μάλιστα έδειξαν τα επίσημα στοιχεία του ΥΠΕΧΩΔΕ, για το νέφος δεν υπάρχουν "καλές" ή "κακές" συνοικίες: Εμφανίζεται παντού! Από τα Πατήσια, το Περιστέρι και το Θριάσιο, ως το Μαρούσι, τους Θρακομακεδόνες, τη Νέα Σμύρνη και τη Λυκόβρυση. Και μάλιστα δεν καταλαβαίνει ούτε από αργίες, αφού χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου, ακόμη και στην αργία του Αγίου Πνεύματος, την περασμένη Δευτέρα.

Παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση, διά του αρμόδιου ΥΠΕΧΩΔΕ, όχι μόνο δεν πήρε κανένα μέτρο, όπως προβλέπει η νομοθεσία, όταν την περασμένη Τρίτη ο ρύπος του όζοντος ξεπέρασε για τέσσερις ώρες στην Ελευσίνα το όριο συναγερμού, αλλά αρκείται (και αυτό όποτε το θυμηθεί) σε κάποιες "άσφαιρες" συστάσεις προς νεφόπληκτους!

Οσο για ουσιαστικά μέτρα; Και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ συμπεριφέρεται όπως ακριβώς και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ: Είτε αρκείται να παρακολουθεί με απάθεια το φαινόμενο, είτε ακολουθεί μια πολιτική που τρέφει το νέφος: Για παράδειγμα προσπαθεί να εμπορευματοποιήσει και τους τελευταίους ελεύθερους χώρους της Αθήνας.

"Οι κυβερνήσεις πέφτουνε, αλλά το νέφος μένει", για να παραφράσουμε ένα παλιό τραγουδάκι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com