Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ!

Τον Οκτώβρη του 2008, πριν από περίπου 8 μήνες, ο επικεφαλής της ΔΕΗ Τ. Αθανασόπουλος, δήλωνε ότι εξορθολογισμός των τιμολογίων της επιχείρησης σημαίνει να αποτυπώνεται - και να χρεώνεται βεβαίως - σε αυτά το πλήρες κόστος παραγωγής της ενέργειας και ένα εύλογο κέρδος για επενδύσεις και απόδοση του μετοχικού κεφαλαίου.

Τα νέα τιμολόγια που η ΔΕΗ δηλώνει έτοιμη να τα εμφανίσει ακόμη και σε ένα μήνα από σήμερα, αποτελούν την αναγκαία συνθήκη για την υλοποίηση των παραπάνω. Σε αυτά θα προσδιορίζονται συγκεκριμένα οι χρεώσεις Μεταφοράς, Διανομής, υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Αυτό θα είναι το σταθερό τους σκέλος, κοινό για κάθε εταιρεία που θέλει να πουλήσει ρεύμα στα νοικοκυριά.

Η εμπορία, το περιθώριο κέρδους και το κόστος παραγωγής θα αποτελούν το άλλο σκέλος των τιμολογίων, το "ανταγωνιστικό" που θα αποτελέσει και το πεδίο της αντιπαράθεσης μεταξύ των εταιρειών παραγωγής και εισαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Δεδομένου ότι η ΔΕΗ υποστηρίζει ότι στην Ελλάδα ισχύουν οι χαμηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στην ΕΕ, θα φορτώσουν όλο το κόστος, πραγματικό και πλασματικό στο ένα μέρος, που μπορεί να αντιστοιχεί σε μια χρέωση ακόμη μεγαλύτερη και από των σημερινών λογαριασμών και στο άλλο κομμάτι θα χρεώσουν αυτά που θέλουν να κερδίσουν.

Και δε θα χρειαστεί ούτε καν απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης για τα νέα χαράτσια.

Τόσο απλά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com