Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ

Από την επομένη των ευρωεκλογών ξεκίνησε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μια ολόκληρη συζήτηση - προετοιμασία για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, με διαβεβαιώσεις ότι μπορεί, έχοντας ο ένας ή ο άλλος το προβάδισμα, να πάει μπροστά η χώρα.

Αυτή τους την αγωνία για τη διαχείριση του εκμεταλλευτικού συστήματος, με δεδομένες τις δυσκολίες του πολιτικού συστήματος να λειτουργεί χωρίς προβλήματα, τα οποία προκαλεί η δυσαρέσκεια από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, με τη στρατηγική σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ, θέλουν να την κάνουν και αγωνία των λαϊκών στρωμάτων.

Οι μεταρρυθμίσεις και τα φορολογικά μέτρα που προωθεί η ΝΔ τα προβάλλει ως μονόδρομο για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων και του εξωτερικού χρέους, τα οποία διαμορφώνονται διαχρονικά από τις ενισχύσεις που δίνουν στα ισχυρά συμφέροντα.

Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για δίκαιη φορολογία και ενίσχυση της λεγόμενης πραγματικής οικονομίας λες και οι τράπεζες είναι φανταστική οικονομία, ή ότι μπορεί να λειτουργήσει το παρον σύστημα χωρίς τράπεζες.

Σε αντίθετη κατεύθυνση χρειάζεται να κινηθεί η σκέψη των πολιτών, των μικρομεσαίων αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, των νέων. Είναι αδιάφορο το πότε θα γίνουν οι εκλογές.

Αυτό που έχει σημασία είναι πώς ο λαός θα οργανώσει την πάλη του, καθημερινά στους τόπους δουλειάς σε κάθε γειτονιά, σε πόλεις και χωριά, για την ικανοποίηση όλων των αναγκών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com