Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ

Θετικό είναι κατά τον ΟΑΕΔ το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων για το μήνα Απρίλη, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χτες.

Πιο συγκεκριμένα, τον Απρίλη έγιναν 86.558 αναγγελίες προσλήψεων, έναντι 37.768 καταγγελιών συμβάσεων και 25.631 οικειοθελών αποχωρήσεων.

Σαν συνέπεια, στο ισοζύγιο της απασχόλησης προκύπτουν για το συγκεκριμένο μήνα 23.159 νέες θέσεις εργασίας.


Η δημοσιοποίηση των στοιχείων έδωσε
«πάτημα» στην υπουργό Απασχόλησης να θριαμβολογήσει για «την απόδοση των προγραμμάτων και δράσεων, που υλοποιούν ο ΟΑΕΔ και όλοι οι άλλοι φορείς του υπουργείου βάσει του "Σχεδίου Δράσης για την Αντιμετώπιση της Οικονομικής Κρίσης"».

Να εξάρει δηλαδή τις δράσεις εκείνες που χρηματοδοτεί αδρά, βάζοντας στο παιχνίδι των κονδυλίων και τους λεγόμενους «κοινωνικούς εταίρους», ώστε μαζί να προωθήσουν την παραπέρα ανατροπή των εργασιακών σχέσεων με βραχύχρονες θέσεις εργασίας και ημιαπασχόλησης, στο όνομα δήθεν του να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Και βέβαια, η αθλιότητα της προπαγάνδας με τα - λιγότερο ή περισσότερο μαγειρεμένα - στατιστικά στοιχεία, είναι ένα το κρατούμενο.

Ομως αυτό που δε μας λέει ο ΟΑΕΔ και η κυβέρνηση είναι πόσοι εργαζόμενοι όλους αυτούς τους μήνες έχουν αποδεχτεί εκβιαστικά να δουλεύουν εκ περιτροπής και με μειωμένους μισθούς προκειμένου να μη χάσουν τη δουλειά τους, όπως τους απειλούν οι εργοδότες στο όνομα της κρίσης;

Κουβέντα δε λένε για το όργιο των εκβιασμών στους τόπους δουλειάς, αφού αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να δημαγωγήσουν με στατιστικά στοιχεία, είτε αυτά αφορούν τις προσλήψεις - απολύσεις, είτε την καταγεγραμμένη ανεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com