Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

ΣΙΓΑ ΜΗ ΚΛΑΨΟΥΝ...!

Να συμβάλει στην αθώωση του πολιτικού συστήματος το οποίο με συνέπεια υπηρετεί, προσπάθησε για μια ακόμη φορά χτες ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης.

Μιλώντας στη Βουλή επιχείρησε (παρουσιάζοντας και σχετικά τιμολόγια) να περιορίσει το σκάνδαλο της ΖΗΜΕΝΣ σε κάτι λεμονοστύφτες και σεσουάρ, καφετιέρες και βραστήρες αυγών που δόθηκαν με έκπτωση σε στελέχη των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Μπορεί τα πράγματα να έγιναν και έτσι, αν και διέρρευσαν διαψεύσεις. Εκεί περιορίζεται όμως το ζήτημα; Στις ηλεκτρικές συσκευές; Βολεύει έτσι και ποιους;

Τη στιγμή μάλιστα που βοά ο τόπος για εκατομμύρια που κατευθύνθηκαν στα μαύρα ταμεία του δικομματισμού (βλ. μαρτυρία Τσουκάτου και μαρτυρίες στελεχών της ΖΗΜΕΝΣ) και ενόσω κάθε επιμέρους αποκάλυψη έρχεται να επιβεβαιώσει τη διαπλοκή των οικονομικών συμφερόντων με τα κόμματα εξουσίας.

Οι πολίτες οφείλουν να βγάλουν συμπεράσματα για την μπόχα του συστήματος και όσων το υπηρετούν.

Για τη σαπίλα των πολιτικών δυνάμεων και τις εφεδρείες του συστήματος που έρχονται να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση, να τη φέρουν σε μέτρα ακίνδυνα για την πολιτική εξουσία και τα αφεντικά της.

Η κοινωνία οφείλει να αναλογιστεί το ρόλο όλων. Και αυτών που ομολογημένα συμμετείχαν στο στήσιμο και το φούντωμα ενός υπαρκτού σκανδάλου, αλλά και εκείνων που λαϊκίζουν, δείχνοντας το δέντρο και κρύβοντας το δάσος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com