Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

...ΣΕ "ΣΙΡΙΑΛ" ΚΙΤΡΙΝΙΣΜΟΥ...

Δε θα είναι η πρώτη φορά. Το έχουν ξανακάνει.

Οπως με τις υποκλοπές. Που ξεκίνησε ως μια υπόθεση ενός αμαρτωλού τριγώνου στο κέντρο της Αθήνας, εντός του οποίου βρισκόταν η αμερικάνικη πρεσβεία. Και (πριν την καταχωνιάσουν στο αρχείο) κατέληξε, με την αμέριστη βοήθεια των ΜΜΕ, σαν μια υπόθεση για να διαφημίζουν το "αστυνομικό τους δαιμόνιο" οι ιδιωτικοί ντετέκτιβ και οι ποικιλώνυμοι "πράκτορες... Θού Βού" που συνωστίζονταν στα τηλεπαραθύρια.

Τα ίδια είχαμε και με την υπόθεση του Βατοπεδίου. Μια ιστορία ενός καραμπινάτου σκανδάλου για το πώς γίνονται τα (θαύματα) της μετατροπής του δημόσιου πλούτου σε (ιδιωτική λίμνη) και της λίμνης, με τη σειρά της, σε οικοδομικά φιλέτα. Κι αυτήν την υπόθεση - πριν την (παραγράψουν) την κατάντησαν φαιδρό σίριαλ με πρωταγωνιστές την χορεύτρια "Αζέλ", τους μπουζουκομαγαζάτορες και τους "πεντακαθαρίδηδες"...

Είχε προηγηθεί το καλοκαίρι της "17Ν''. Οταν το όλο θέμα (το "υπ' αριθμόν ένα εσωτερικό πρόβλημα της χώρας", όπως το ονόμαζαν) το μετέτρεψαν σε μεσημεριανάδικο, με αντικείμενο το αν "ο Ξηρός αγαπά την Αλίθια"...

Το ίδιο μοντέλο πολιτικής "διαχείρισης" και "ενημέρωσης" ακολουθείται και πάλι.

Αυτοί, δηλαδή, που συνηθίζουν να "πέφτουν από τα σύννεφα", με αφορμή τα της απαγωγής του εφοπλιστή, "ανακάλυψαν (πάλι) την Αμερική''.

Που πάει να πει ότι μέχρι χτες (όλα αυτά τα "τσακάλια", τα πολιτικά και τα δημοσιογραφικά) θέλουν να μας πουν ότι είχαν πλήρη άγνοια για την κατάσταση στις ελληνικές φυλακές. Ούτε δηλαδή για τους "περίεργους" θανάτους μέσα στις φυλακές είχαν ακούσει κάτι, ούτε για τη διακίνηση των ναρκωτικών, ούτε για τα ταχύρρυθμα τμήματα μετεκπαίδευσης στο έγκλημα που λειτουργούν σε πολλές από αυτές, ούτε για τις "περίεργες" αποφυλακίσεις, ούτε για τη δυνατότητα των μελών του "μέσα" υποκόσμου να επικοινωνεί με τους "έξω" συναδέλφους τους, ούτε για πολιτικά πρόσωπα που έχουν μέχρι και καταδικαστεί για υποθέσεις που αφορούν σε ποινικούς. Τίποτα. Τίποτα!

Να, όμως, που, απ' ό,τι φαίνεται, τα "άνοιξαν τα στραβά τους"! Και πια, είναι έτοιμοι να μας "αναλύσουν", μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας, οτιδήποτε περιέχεται στο (σύνηθες) "φέιγ βολάν" όταν πρόκειται για στοιχεία που αφορούν και μοιράζονται (με επιλεκτική δοσολογία;) σε τέτοιες και ανάλογες σημαντικές υποθέσεις.

Αγαπητέ τηλεθεατή, αναγνώστη, ακροατή, πάρε, λοιπόν, να 'χεις ένα "δροσερό" και "καλοκαιρινό" λαϊκό θέαμα και ανάγνωσμα. Να η συμμορία και η ...μωρία εις σάρκαν μίαν. Να και η σαπίλα της, που αφού δεν μπορούμε (ή δε θέλουμε;) να την καθαρίσουμε, σου την σερβίρουμε σε συσκευασία "γαργαλιστικού σίριαλ".

Κατ' αυτό τον τρόπο,πέραν των "πολιτικών" (και ενδεχομένως επιχειρηματικών) παιχνιδιών που παίζονται μέσα από τα δελτία των "οχτώ", πέραν της εμπέδωσης μιας μορφής "ενημέρωσης" που όσο καταγίνεται με τα πεπραγμένα του "Βρωμού" και του "Σου Τζου" τόσο δεν μπορεί να κρύψει ότι λειτουργεί ως τηλεοπτική "λασπολογού" και "κουτσομπολού'', πέραν της εξοικείωσης με τις "καλές υποκλοπές" της Ασφάλειας, τους "καλούς κοριούς" της ΕΥΠ, την "άγρυπνη" Αστυνομία (με την Κούνεβα τι γίνεται;..),πέραν της δηλητηριώδους τακτικής να διοχετεύεται σαν "αλήθεια" οτιδήποτε λέει, όποιος κι αν το λέει, χωρίς καμία διερεύνηση ή τεκμηρίωση.

Το όλο "σόου" έχει και μια ακόμα στόχευση: Να ευτελίσει και να εξευτελίσει μια ακόμα πολύ σοβαρή υπόθεση, οδηγώντας την στα ακρότατα όρια του λαϊκισμού και της κιτρινίλας.

Σε κάθε περίπτωση, το όλο σκηνικό φωνάζει από μακριά:

Ολη αυτή η επιμονή τους δεν οφείλεται στο γεγονός ότι πασχίζουν να μας απαντήσουν, πραγματικά: Ποιοι παράγοντες. Ποιες "πλάτες". Ποιες παθογένειες. Ποια συμφέροντα, "μέσα" και "έξω", έχουν, από τη μια, μετατρέψει τις φυλακές σε άβατο για τις "μαφίες" και από την άλλη, σε χώρους απάνθρωπων συνθηκών κράτησης για τους υπόλοιπους, εκείνους, δηλαδή, που δεν έχουν τα "κονέ' και τις "άκρες'' και που εκτός της στέρησης της ελευθερίας τους στερούνται και της αξιοπρέπειάς τους, στοιβαγμένοι σε χώρους "σωφρονισμού'', που αντί για 500 "φιλοξενούν" χίλιους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com