Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Η ΠΛΗΡΩΜΗ...ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πανηγύριζαν χτες το γεγονός ότι παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος κλάδος της σήραγγας του Αρτεμισίου από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ. Πρόκειται για τα έργα αναβάθμισης του αυτοκινητόδορμου Κόρινθος - Τρίπολη, κομμάτι του συνολικού έργου κατασκευής του οδικού άξονα Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα - Σπάρτη.

Πρόκειται για έναν από τους εθνικούς δρόμους που οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με νόμους έχουν παραδώσει στους μεγαλοεργολάβους που θησαυρίζουν από την επιβολή και είσπραξη των υπέρογκων διοδίων.

Σε αυτόν το δρόμο (η κυκλοφορία διεξάγεται με σοβαρά εμπόδια και με κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων) οι οδηγοί ΙΧ από τον περασμένο Απρίλη πρέπει να πληρώσουν το αυξημένο χαράτσι των 2,9 ευρώ από 2 που ήταν πριν και οι οδηγοί δικύκλων 2 ευρώ από 1 που ήταν πριν. Και πληρώνουν τόσα για ένα δρόμο που θα έχει ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό...

Ακριβώς πριν από μία βδομάδα, ένας 39χρονος εργάτης από την Αλβανία, έγινε στην κυριολεξία λιώμα, όταν ένας τόνος σίδερο τον καταπλάκωσε.

Αυτή η είδηση δεν πέρασε ούτε καν στα ψιλά των αστικών ΜΜΕ. Σε αντίθεση με τα χτεσινά πανηγύρια. Ο Αλβανός εργάτης (όπως και τόσοι άλλοι, 6 μόνο μέσα στις τελευταίες 14 μέρες) έχασε τη ζωή του την ώρα που δούλευε εντατικά στο κομμάτι του δρόμου Τρίπολη - Τσακώνα.

Για να είναι έτοιμος ο δρόμος έγκαιρα. Για να αυξήσουν κι άλλο τα διόδια οι μεγαλοεργολάβοι. Για να γίνουν όλα αυτά χύνεται το αίμα εργαζομένων στους τόπους δουλειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com