Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ

Σε αδιέξοδο έχει οδηγήσει, για μια ακόμα φορά, τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ), η πολιτική των κυβερνήσεων που οδηγεί στον οικονομικό στραγγαλισμό συνολικά τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Η κρατική χρηματοδότηση για το 2009 προς τον ΟΠΑΔ ανέρχεται σε 1,2 δισ. ευρώ, ενώ το κόστος των δαπανών που θα κληθεί να καλύψει ανέρχεται σε 1,7 με 1,8 δισ. ευρώ.

Μέχρι σήμερα έχει εκταμιευθεί περίπου το 65% των χρημάτων, δηλαδή 790 - 800 εκατομμύρια ευρώ, ποσά όμως τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ήδη και μάλιστα για να καλυφθούν κυρίως περσινές οφειλές του ΟΠΑΔ.

Ετσι, οι φαρμακοποιοί έχουν πληρωθεί τις συνταγές των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ που έχουν εκτελέσει μόνο μέχρι το Μάρτη του 2009, ενώ στους γιατρούς οφείλονται οι πληρωμές από το Δεκέμβρη του 2008.

Υπό αυτές τις συνθήκες αναμένεται να προκύψει νέα ταλαιπωρία με θύματα...

...τους ασφαλισμένους, με δεδομένη και την αδιέξοδη στάση που κρατούν οι ηγεσίες των φαρμακευτικών συλλόγων, που χρησιμοποιούν ως μέσο πίεσης για την καταβολή των οφειλόμενων τη διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων που πλήττει κυρίως τους ασφαλισμένους και δε δίνει λύση στο πρόβλημα.

Αφού η λύση βρίσκεται στην κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας σε Υγεία - Πρόνοια - Φάρμακο. Στη δημιουργία αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν ενιαίου συστήματος Υγείας, στη δημόσια και δωρεάν καθολική ασφάλιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com