Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΗΣ

Σκληραίνουν τα πράγματα για όσους κάνουν κακό στο περιβάλλον διαμηνύει η κυβέρνηση! Θα αναθέσει - είπε ο Δένδιας - τα "εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος" σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Βαριά, λέει, θα "πέσει" η Δικαιοσύνη...

Εμείς, πάλι, λέμε ότι ακόμη και αν τα αναθέσει σε ...δήμιο του Μεσαίωνα, με μαύρη κουκούλα και τσεκούρι αποκεφαλισμού που θα εκτελεί παραβάτες επιτόπου, πάλι τίποτε δε θα γίνει!

Γιατί; Γιατί, απλούστατα, η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ νωρίτερα έχουν φροντίσει τα "εγκλήματα" να μην είναι ..."εγκλήματα"!

Σας βεβαιώνουμε ότι αν μια μεγάλη ξενοδοχειακή επιχείρηση καταστρέψει δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους για να χτίσει ξενοδοχειακές μονάδες δεν εγκληματεί.

Αντίθετα, θεωρείται (από το νόμο) σχεδόν εθνικός ευεργέτης που συμβάλλει στην "ανάπτυξη".

Πόσο μάλλον αν κάνει καμιά μονάδα "εναλλακτικού τουρισμού"...

...Το ίδιο κι ένας εφοπλιστής που ρυπαίνει το σύμπαν όταν φέρνει πλοία στην ελληνική σημαία, το ίδιο και ένας βιομήχανος που "ξερνάει" λύματα και βρωμίζει τον αέρα που αναπνέουμε.

Ας αφήσουν, λοιπόν, τους αντεισαγγελείς στην ησυχία τους. Αν θέλουν, όντως, να κάνουν κάτι μπορούν να πουν "όχι" στην εμπορευματοποίηση της γης. Ομως αυτά είναι ...αδιανόητα πράγματα γι' αυτούς.

Τι θα πουν, αν γίνει κάτι τέτοιο οι (επίσης οικολογικά ευαίσθητες) Βρυξέλλες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com