Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ "ΚΟΙΜΑΤΑΙ";

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά πλέον η κυβέρνηση.

Χτες, την ώρα που εξακολουθούσε η φωτιά να καταστρέφει το περιβάλλον της Αττικής, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, "έσπευσε" να στείλει στον πρόεδρο της Βουλής "ενημερωτικό σημείωμα" για το σχέδιο νόμου "Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων"!

Και αυτό "προκειμένου να γίνει συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή πριν από την κατάθεση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής"...

Πρόκειται για το νομοσχέδιο που κάνει ακόμη πιο ασύδοτη την εκμετάλλευση ανθρώπων και περιβάλλοντος από το κεφάλαιο, με πλήθος "διευρύνσεων", "απλοποιήσεων" και λοιπών "διευκολύνσεων" στις επιχειρήσεις.

Εν ολίγοις,είναι φανερό ότι και με το αντιλαϊκό νομοσχέδιο για τα επιχειρηματικά πάρκα η κυβέρνηση στοχεύει στην ενίσχυση της κερδοφορίας των οικονομυκων συμφερόντων, στην εμπορευματοποίηση της γης, στην κατάργηση του όποιου προστατευτικού πλαισίου υπάρχει για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην αλλαγή των χρήσεων της γης, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα μεγάλα συμφέροντα».

Ποιος είπε ότι το κράτος "κοιμάται"...;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com