Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΝΔΟΥΡΑ: ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!

"Τελεσίγραφο" επιδιώκουν να αποδώσουν στους πραξικοπηματίες οι λαϊκές δυνάμεις οι οποίες επί 44 ημέρες από την εκδήλωση του πραξικοπήματος συνεχίζουν τον αγώνα.

Χτες μετά από πορεία που ξεκίνησε σε κάποιες περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και νότιας Ονδούρας στις 5 Αυγούστου έχουν φτάσει στο στόχο τους και πραγματοποίησαν μεγάλες συγκεντρώσεις στην πρωτεύουσα Τεγκουσιγκάλπα και τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Σαν Πέδρο Σούλα.

Παρά το γεγονός ότι οι κινητοποιήσεις που διοργανώνονται από το Μέτωπο Αντίστασης ενάντια στο Πραξικόπημα αποκλείονται από τα εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ - ελάχιστα ΜΜΕ που τολμούν να μεταδώσουν αυτές τις ειδήσεις, όπως το "Radio Globo", κλείνουν με αποφάσεις των πραξικοπηματιών - οι πληροφορίες κατορθώνουν να σπάσουν τον ασφυκτικό αποκλεισμό...:

Χιλιάδες οι συμμετέχοντες ενώ και όσοι λόγω του φόβου της καταστολής δεν συμμετέχουν, στηρίζουν τις κινητοποιήσεις με όποιον τρόπο μπορούν. Καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής τους, αλλά κυρίως με την είσοδό τους στην Τεγκουσιγκάλπα και το Σαν Πέδρο Σούλα χιλιάδες κάτοικοι των πόλεων άνοιξαν διάπλατα τις πόρτες τους και παρείχαν νερό, τρόφιμα και στέγη σε αυτούς που πορεύτηκαν για μία ολόκληρη εβδομάδα όπως μεταδίδει το "Radio Globo" από την "παρανομία".


Οι συγκεντρώσεις συμπίπτουν με την αναμενόμενη άφιξη της αντιπροσωπείας του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (OAS), ενώ τη Δευτέρα στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Τεγκουσιγκάλπα οι διαδηλωτές δήλωσαν ότι θα μποϋκοτάρουν τις προεδρικές εκλογές που προβλέπεται να διεξαχθούν το Νοέμβρη.

"Ο στόχος είναι η αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης, με την επιστροφή του προέδρου Μανουέλ Σελάγια", δήλωσε ο ιερέας Αντρές Ταμάγιο, μέλος του Μετώπου Αντίστασης, προσθέτοντας ότι "αν η κυβέρνηση των πραξικοπηματιών δεν το δεχτεί, δε θα γίνουν εκλογές"...

Πάντως οι διεργασίες εντός του Μετώπου δε λείπουν. Ρεπορτάζ της προσκείμενης στο πραξικόπημα εφημερίδας "El Heraldo" κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι αυτό που οι δυνάμεις που στήριζαν τον Μανουέλ Σελάγια δεν κατόρθωσαν τα χρόνια της προεδρίας του, το κατορθώνουν τώρα: τη δημιουργία "στρατηγικής - πολιτικής συμμαχίας" που θα στηρίξει στις εκλογές την υποψηφιότητα του Κάρλος Ρέγιες, ηγετικού στελέχους του συνδικαλιστικού κινήματος, ο οποίος επίσης θα έχει την ανοικτή υποστήριξη του Μανουέλ Σελάγια.

Η συμμαχία αποτελείται από συνδικάτα, λαϊκές και ιθαγενικές οργανώσεις, το Κόμμα UD - η υποψηφιότητα του Σέζαρ Αμ ενδέχεται να αποσυρθεί - τμήμα του Φιλελεύθερου Κόμματος και του PINU.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com