Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

30δισ. "ΠΕΤΑΜΕΝΑ" ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ!

Υπάρχει κρίση. Γνωστό. Ποιος την πληρώνει; Κι αυτό γνωστό: Ο λαός.

Το όχι τόσο γνωστό, καθ' ότι αυτού του είδους η πληροφόρηση φροντίζουν να περνάει "ξώφαλτσα", να μην πολυσυζητιέται, να μην πολυπροβάλλεται, είναι το ποιος κερδίζει, το ποιος έχει στήσει "πάρτι" εν μέσω της κρίσης.

Ενα (μόνο) στοιχείο για το "πάρτι", είναι αυτό που καταγράφεται στην έκθεση του Lloyds List και σε όλα σχεδόν τα ναυτιλιακά έντυπα παγκοσμίως, τα οποία και εξυμνούν το "φαινόμενο".

Πράγματι, συνιστά "φαινόμενο" και "θαύμα" μαζί, σε καιρούς κρίσης:

* Και μόλις τρεις βδομάδες πριν οι Ελληνες εργαζόμενοι οδηγηθούν στην κάλπη με το ερώτημα "θέλετε τα σκληρά μέτρα εναντίον σας να τα επιβάλει ο Καραμανλής ή ο Παπανδρέου;"

* Μια χούφτα "πατριωτάκια" μας, οι Ελληνες εφοπλιστές, καταγράφονται ως οι πρώτοι παγκοσμίως σε παραγγελίες νέων ποντοπόρων πλοίων, έχοντας αφήσει κατά πολύ πίσω τους, τους δεύτερους, τους Ιάπωνες συναδέλφους τους.

"777 ποντοπόρα οι παραγγελίες των Ελλήνων εφοπλιστών" (!), σημειώνουν με έκδηλο θαυμασμό τα διεθνή ναυτιλιακά έντυπα και καταγράφει ο εγχώριος Τύπος(σχετικό άρθρο στην Ελευθεροτυπία) .

"Πρωτιά με 30 δισ. δολάρια" κατέκτησαν οι εφοπλιστές μας, 30 δισ. δολάρια ζεστό χρήμα διέθεσαν για να εξοπλίσουν περαιτέρω το στόλο τους (μιλάμε για λεφτά βγαλμένα από τα σεντούκια και όχι γι' αυτά που τρώνε και πίνουν - άλλα αυτά).

Σημειωτέον ότι: Αυτά τα 30 δισ. δολάρια, που "ρίχνουν στη θάλασσα" και που τα "ναυπήγησαν" οι "πατριώτες" εφοπλιστές μας, έχοντας σίγουρο (παρότι διανύουμε συνθήκες "οικονομικού χάους") ότι θα τα πολλαπλασιάσουν, είναι ποσό σχεδόν δυο φορές μεγαλύτερο από το έλλειμμα του προϋπολογισμού, για το οποίο ο ελληνικός λαός όχι μόνο δε φταίει, αλλά και θα κληθεί μετά τις 4 Οκτώβρη να το (ξανά)πληρώσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com