Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 4η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ο Ηλίας Νικολακόπουλος παρουσιάζει σήμερα, τα 3 πιθανότερα σενάρια της 4η Οκτωβρίου, στα ΝΕΑ.

Εμείς θέλουμε να επικεντρωθούμε στο πιο πιθανό από τα τρία, το μεσαίο της εικόνας. Θα σας γνωστοποιήσουμε τις δικές μας εκτιμήσεις και παρατηρήσεις.

  • Στο ΠΑΣΟΚ, δίνεται ισχυρή αυτοδυναμία 157 εδρών με ποσοστό 42,8%. Όχι αδύνατο να συμβεί, αλλά πιστεύουμε ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει 156έδρες με ποσοστό έως το 42,5%
  • Το 35,4% που δίδεται στη ΝΔ, είναι μάλλον κολακευτικό για το πως μέχρι στιγμής διαμορφώνονται οι τάσεις, αλλά μάλλον πιθανότερο, καθώς αναμένεται περαιτέρω αύξηση της συσπείρωσης της.
  • ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στα επίπεδα εκείνα που κι εμείς τα τοποθετούμε, με βάση τις πληροφορίες μας.
  • Ο ΛΑΟΣ αναμένεται στο 5,9%. Εμείς του δίνουμε ένα ποσοστό λίγο πάνω από το 6%, αν και μια δυναμική συσπείρωση των οπαδών της ΝΔ, μπορεί να τον περιορίσει στο 5,5% και στις 15 έδρες.
  • Το 2,4% που δίνεται σαν εκτίμηση στους Οικολόγους μας φαίνεται υψηλό, μάλλον με δυσκολία θα ξεπεράσουν το 2%.
  • Τα ΛΟΙΠΑ θα βρεθούν πάνω από το 3%. Η εκτίμηση του 2,1% μας μοιάζει μακρινή. Καταλαβαίνετε ότι ένα ποσοστό των ΛΟΙΠΩΝ άνω του 3% θα επηρεάσει άμεσα το εκλογικό αποτέλεσμα. Το πιθανότερο να ευνοήσει το ΠΑΣΟΚ, καθώς θα αυξηθεί το ποσοστό των εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων, άρα και οι έδρες του πρώτου. Ενώ αναμένεται αρνητικά να επηρεαστεί η ΝΔ, έχοντας τις γνωστές διαρροές της προς πάσα κατεύθυνση.
Όλα τα παραπάνω με βάση τις σημερινές πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες.

Πολλά μπορούν να γίνουν μέχρι τις 4 Οκτώβρη...!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com