Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

ΓΛΥΨΕ...ΓΛΥΨΕ

"Υπάρχουν ειδήσεις σημαδιακές, που εξηγούν τις εξελίξεις και αποδίδουν το μέγεθος της κρίσης.

Προχθές έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην έκδοση ομολόγων ύψους 4,6 δισ. ευρώ προκειμένου να καλύψει τις τεράστιες χρηματοδοτικές ανάγκες του ΙΚΑ.

Η πράξη επιβεβαιώνει την κατάρρευση των δημοσίων οικονομικών, φανερώνει το κρυμμένο πρόβλημα των ασφαλιστικών ταμείων και εξηγεί, μεταξύ άλλων, την εσπευσμένη προσφυγή στις κάλπες. Και βεβαίως αποκαλύπτει ότι το επερχόμενο ΠαΣοΚ δεν θα παραλάβει απλώς καμένη γη, αλλά θα βαδίσει σε οικονομική έρημο. Γεγονός που μεγιστοποιεί την ευθύνη του και επιβάλλει θαρραλέες πολιτικές, όχι μόνο για τη σωτηρία της οικονομίας, αλλά και για τη διάσωση του βασικού αγαθού της κοινωνικής ασφάλισης, που εγγυάται την κοινωνική ειρήνη και συνοχή.
"

Πρόκειται για το πρώτο άρθρο, του Βήματος, το οποίο υπογράφει το ίδιο το ΒΗΜΑ, μετά...

...την προκήρυξη εκλογών από τον Πρωθυπουργό.

Η αλήθεια είναι ότι δεν το περιμέναμε να επικαλείται...πως θα παραλάβει το ΠΑΣΟΚ, "καμένη γη" από τη ΝΔ, χωρίς καν να βρισκόμαστε στην πρώτη μέρα, μετά των εκλογών.

Το ΒΗΜΑ, έχει καταλάβει ότι οι διαθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου, είναι τέτοιες που μπορεί τελικά να δυσκολέψουν τα πράγματα για τα εκδοτικά συμφέροντα.

Εξ ου και η αντιπολίτευση στην (απερχόμενη)Κυβέρνηση...εξ ου και τα περί καμένης γης!

Υ.Γ. Πάνω από τον Κεντρικό τίτλο της εφημερίδας αναγράφεται το εξής:
Κυριακή 4 Οκτωβρίου με τις βουλευτικές εκλογές τερματίζεται η δεξιά παρένθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com