Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ

Κατέληξε χτες το πρωί ο εργάτης Γιάννης Παπακωνσταντίνου που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Αθήνας, ύστερα από το βαρύ τραυματισμό του, στις 26 Αυγούστου, στο εργατικό "ατύχημα" που σημειώθηκε στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

Ηταν η μέρα που ένα από τα πέντε καμίνια του εργοστάσιου τρύπησε, με αποτέλεσμα να ξεχυθεί καυτό μέταλλο και να ακολουθήσουν εκρήξεις. Την ίδια μέρα, ο 27χρονος Κώστας Ντελής ξεψύχησε επί τόπου.

Στο ίδιο εργοστάσιο, στις 2 Αυγούστου, έπεφτε νεκρός ο εργάτης Χρήστος Δόσκορης, από πρόβλημα σε άλλο καμίνι. Οι τρεις νεκροί εργάτες είναι θύματα της πολιτικής ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.
Της πολιτικής που στηρίζει την εργοδοτική ασυδοσία, προωθεί την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, ευνοεί προκλητικά την ανυπαρξία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων:

O ΣΥΡΙΖΑ για το "ατυχημα":
"Αποχαιρετώ έναν νέο εργάτη που δεν πρόλαβε να ζήσει. Που δεν πρόλαβε να χαρεί όσο ήθελε, να λυπηθεί όσο του αντιστοιχούσε, να αγαπήσει και να αγαπηθεί όσο του άξιζε… Που δεν πρόλαβε να γεράσει. Γιατί δολοφονήθηκε σε ώρα εργασίας, από τη δίψα του κεφαλαίου για περισσότερα κέρδη! Ο Γιάννης ήταν μοναδικός. Για τη γυναίκα του, για τους γονείς του, τους φίλους και τις φίλες του, τους συναδέλφους του. Για το κεφάλαιο ήταν αμελητέα μονάδα. Ο θάνατός του η ζωή τους! Ο Γιάννης ακολουθεί το δρόμο που ακολούθησαν δεκάδες εργάτες και εργάτριες. Άνθρωποι του μόχθου που σκοτώθηκαν σε ώρα εργασίας. Ο καλύτερος τρόπος για να τον θυμόμαστε και για να τον τιμήσουμε είναι να θέσουμε τις δικές μας ζωές στον αγώνα, ενάντια σε όλους όσους δεν υπολογίζουν κανέναν και τίποτα προκειμένου να γίνουν πιο πλούσιοι. Ας αγωνιστούμε να βάλουμε τη ζωή πάνω από τα κέρδη τους".

Το ΚΚΕ για το "ατύχημα":
"Το ΚΚΕ καταγγέλλει στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα, το νέο έγκλημα του κεφαλαίου: Ο εργάτης Γιάννης Παπακωνσταντίνου της ΛΑΡΚΟ, που είχε τραυματιστεί βαριά στις 26 Αυγούστου, υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του.

Αυτός ο τραγικός απολογισμός δείχνει ποιο είναι το αποτέλεσμα της εντεινόμενης εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και των άθλιων συνθηκών εργασίας που επικρατούν στους τόπους δουλειάς.
Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του νεκρού εργάτη.

Καλούμε τους εργαζόμενους Έλληνες και μετανάστες μαζί να απαιτήσουν σε κάθε εργασιακό χώρο και κλάδο και να επιβάλουν με την πάλη τους μέτρα προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας.

Να αντιπαλέψουν τις εργοδοτικές απειλές και εκβιασμούς, τη νέα επίθεση που ετοιμάζεται σε βάρος των εργασιακών, ασφαλιστικών και άλλων δικαιωμάτων των εργαζομένων.


Επιβάλλεται η τιμωρία της εργοδοσίας, αλλά και η πολιτική τιμωρία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και των συνδικαλιστικών ηγεσιών που έχουν ξεπουλήσει τα συμφέροντα των εργαζομένων".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com