Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΕΡΙ ΤΗΛΕΜΑΧΙΑΣ...

Διαβάζουμε το παρακάτω απόσπασμα από το άρθρο, "Ας μάθουν να συζητούν", της Ελευθεροτυπίας(διαβάστε το ολόκληρο):

"Η ΠΡΟΤΑΣΗ που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και αποδέχθηκε ο Κώστας Καραμανλής, για τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ τους, θα μπορούσε, με ορισμένες προϋποθέσεις, να βοηθήσει για την αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου και για να εγκαταλειφθούν οι ανούσιοι μονόλογοι.

Το κακό είναι, πάντως, ότι επιδεινώνει τηλεοπτικά το αρχηγικό σύνδρομο, που συνθλίβει την κοινοβουλευτική συλλογικότητα.

ΕΔΩΣΕ ο Κώστας Καραμανλής καθαρά αρχηγικό χαρακτήρα στην αναμέτρηση, δηλώνοντας ότι πρέπει να γίνει, γιατί οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τον κυβερνήτη που θα οδηγήσει τη χώρα σε έξοδο από την κρίση: Καραμανλής ή Παπανδρέου;

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για μία θέση διαστροφής του κοινοβουλευτικού δημοκρατικού πολιτεύματος, με την ανάδειξη του αρχηγού σε ανεξέλεγκτο κυβερνήτη. Το έδειξε ο κ. Καραμανλής και στην πράξη, αποφασίζοντας μόνος, την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Μόνος, ερήμην του υπουργικού συμβουλίου, στο οποίο την αναθέτει το Σύνταγμα. Εψεξε, μάλιστα, στη Θεσσαλονίκη και τους υπουργούς («έκαναν λάθος») που τόλμησαν να διατυπώσουν γνώμη πριν να ανακοινώσει ο ίδιος στον λαό Του από την τηλεόραση την απόφασή... τους (που τους αιφνιδίασε)"...


Εδώ τώρα η εφημερίδα χει ένα δίκιο.

Στην Ελλάδα ο Πρωθυπουργός με την ευχέρεια που διαθέτει, να παίρνει αποφάσεις και να δίνει εντολές, μοιάζει όντως με έναν "ανεξέλεγκτο κυβερνήτη".

Τα τελευταία μάλιστα χρόνια όπου η κυβέρνηση της ΝΔ "επένδυσε" επικοινωνιακά στο πρόσωπο του κ. Καραμανλή, όλα φαινόταν να τα κάνει ο Πρωθυπουργός.

Κατά τα άλλα, εμάς η συζήτηση για το "ντιμπειτ", αν γίνει, πως θα γίνει,πόσα θα γίνουν, μας μοιάζει ανούσια.

Φεύγουμε πολύ μακρυά από την ουσία της πολιτικής...

Αν θέλετε "ντιμπειτ", αφήστε έναν μόνο δημοσιογράφο να συντονίζει, γεμίστε το στούντιο με απλούς πολίτες και αφήστε τους πολιτικούς να απαντήσουν στις ερωτήσεις των πολιτών...και τέλος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com