Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

H σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ:

"Ο Γ. Παπανδρέου και με τη σημερινή συνέντευξη Τύπου επιχειρεί , αλλά μάταια, να συγκαλύψει τον κύριο άξονα της πολιτικής του, που είναι η στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου, δηλαδή η ίδια γραμμή πλεύσης με τη ΝΔ.

Πρόκειται για προσπάθεια συνειδητής εξαπάτησης του λαού. Με πρόσχημα τις αντοχές της οικονομίας υπόσχεται μερικά ψίχουλα για τους εργαζόμενους, αλλά κρύβει ότι θα διατηρήσει και θα συμπληρώσει το αντεργατικό και αντιλαϊκό έργο της ΝΔ. Στην ουσία επιχειρεί να καλύψει την άγρια αντιλαϊκή επίθεση που θα εξαπολύσει μετά τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ, αν γίνει κυβέρνηση. Το κόλπο της παροχολογίας στηρίζουν και η ΝΔ και τα περισσότερα ΜΜΕ, αν και γνωρίζουν ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι ίδιας γραμμής με της ΝΔ, δίχως παροχές στο λαό, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του δικομματικού καβγά για την καρέκλα και συνολικά της ενίσχυσης του δικομματισμού.

Και με τη σημερινή συνέντευξη και με τη χθεσινή ομιλία, ο Γ. Παπανδρέου επιβεβαιώνει την αλήθεια των καταγγελιών του ΚΚΕ:

o Η αύξηση που θα δοθεί στο μεροκάματο δεν θα ξεπερνάει τα 30 έως 50 λεπτά...

Θα διατηρήσει τα πέντε χρόνια που ψήφισε η ΝΔ αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης των γυναικών στο Δημόσιο και όλα τα αντιασφαλιστικά μέτρα που έχουν παρθεί.

Με τα ψίχουλα της κατώτατης ενιαίας σύνταξης, που στην πραγματικότητα είναι και προνοιακή σύνταξη, σχεδιάζει ριζικό χτύπημα του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης. Ανοίγει το δρόμο της μεταφοράς των βαρών της εργοδοσίας και του κράτους στις πλάτες του ασφαλισμένου, με την ενίσχυση των πυλώνων των επαγγελματικών ασφαλιστικών ταμείων και της ιδιωτικής ασφάλισης.

Δεν θα αυξηθεί η φορολογία των Α.Ε. από το 25% που την μείωσε η ΝΔ. Θα συνεχίσει την παροχή ζεστού χρήματος στο όνομα των επενδύσεων.

Δεν πρόκειται ούτε τον ΦΠΑ να μειώσει, ενώ δεν έκανε κουβέντα για τη μείωση γενικά των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης που είναι και η πιο βαριά και άνιση φορολογία.

Δεν πρόκειται να καταργήσει το αίσχος των Stage.

Θα μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές των μονοπωλιακών ομίλων στο όνομα της «πράσινης» ανάπτυξης.

Γ. Παπανδρέου υπενθύμισε ότι ισχύει η συμφωνία του Ελσίνκι του 1999. Απέκρυψε ότι αυτή η συμφωνία, που υπέγραψε τότε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζει την ύπαρξη συνοριακών διαφορών στο Αιγαίο και ότι παραπέμπει το θέμα προς επίλυση στο δικαστήριο της Χάγης.

Επιβεβαιώνεται ότι το ΠΑΣΟΚ βαδίζει χέρι-χέρι με τη ΝΔ στον ίδιο δρόμο και ότι μετά τις εκλογές έρχεται θύελλα κατά του λαού. Με δυνατό ΚΚΕ ο λαός θα μπορέσει να την αντιμετωπίσει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com