Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

"Κάλπη-τιμωρός"

Διαβάζουμε από την Ελευθεροτυπία:

"ΣΤΕΛΕΧΗ της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα υψηλόβαθμα, δεν είναι ικανοποιημένα από την αυτοκάθαρση, που έγινε με τους αποκλεισμούς από τα ψηφοδέλτια, τις αποχωρήσεις και τις παραιτήσεις βουλευτών από τη διεκδίκηση της επανεκλογής τους.

ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ καθαρά δήλωση του κ. Λευτέρη Ζαγορίτη, γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Ζαγορίτης: «Για το ότι υπήρξαν προσωπικές συμπεριφορές, που δυσαρέστησαν τους νεοδημοκράτες, δεν φταίει η παράταξη». Και κάλεσε τους ψηφοφόρους «να μαυρίσουν εκείνους που είχαν αυτές τις προσωπικές συμπεριφορές και είναι στα ψηφοδέλτια».

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ οι ψηφοφόροι...,

...που, παρά τη δυσαρέσκειά τους, θα ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία, να κάνουν ό,τι δεν έκανε η ηγεσία του κόμματος και να ολοκληρώσουν την κάθαρση. Προφανώς, ο κ. Ζαγορίτης γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί, που πέρασαν από το αρχηγικό κόσκινο του αποκλεισμού. Αφού τους γνωρίζει, όμως, γιατί το κόμμα δεν κίνησε έγκαιρα τις διαδικασίες για να τιμωρηθούν όλοι όσοι προκάλεσαν με τις προσωπικές τους συμπεριφορές;

ΓΙΑ ΤΙΣ συμπεριφορές που προκάλεσαν, όχι μόνο τους νεοδημοκράτες, αλλά όλους τους πολίτες, δεν έχουν ευθύνη μόνο συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά και η ηγεσία του κόμματος, που τις ανέχθηκε, δεν τις αξιολόγησε σωστά και αντέδρασε με μεγάλη καθυστέρηση, αφού είχε γίνει η ζημιά και η δυσαρέσκεια μετατράπηκε σε οργή.


ΕΠΟΜΕΝΩΣ, εκτός από τις συμπεριφορές αυτών που προκάλεσαν, υπάρχουν και οι συμπεριφορές της ηγεσίας, οι οποίες κρίθηκαν από τους πολίτες, οπότε οι δημοσκοπήσεις άρχισαν να δείχνουν όχι μόνο καθίζηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και πτώση της δημοτικότητας του αρχηγού της και πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος κρατούσε σταθερά την πρώτη θέση ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

ΘΕΛΕΙ ο κ. Ζαγορίτης να περιοριστεί το μαύρισμα σε αυτούς που προκάλεσαν, ώστε να ολοκληρωθεί από το εκλογικό σώμα η αυτοκάθαρση και να διασωθεί η παράταξη από τη συντριβή στις κάλπες. Η πολιτική ευθύνη, όμως, για πράξεις, λάθη, παραλείψεις και προσωπικές συμπεριφορές στελεχών και μάλιστα υπουργών, είναι αντικειμενική για τον πρωθυπουργό, ο οποίος παρακολουθεί και συντονίζει το έργο της κυβέρνησής του.


ΕΧΑΣΕ ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τον έλεγχο της κυβέρνησής του, άφησε να δημιουργηθούν φέουδα και να παίζονται προσωπικά παιχνίδια σε βάρος της παράταξης και του ίδιου, ο οποίος είχε ζητήσει «σεμνότητα και ταπεινότητα» από τους υπουργούς. Επεσαν στο κενό οι συστάσεις του, όπως και η προειδοποίησή του για «μηδενική ανοχή». Απομένει στο εκλογικό σώμα, όπως ζητάει και ο κ. Ζαγορίτης, να κάνει πράξη τη «μηδενική ανοχή» στις κάλπες, για όλους. Και γι' αυτούς που προκάλεσαν και γι' αυτούς που ανέχτηκαν και πλήρωσε ο τόπος.

ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ μας σύστημα, όταν λειτουργεί, όπως τώρα, με αυτοδύναμες κυβερνητικές πλειοψηφίες, η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης δεν καταλογίζεται στη Βουλή. Καταλογίζεται στην κάλπη. Με τα ψηφοδέλτια. Οχι με τους σταυρούς. Με το μαύρισμα της Ν.Δ".


Εξαιρετικά σωστό άρθρο, με πολύ ορθά συμπεράσματα.
Η Ελευθεροτυπία είναι εξάλλου από τις λίγες εφημερίδες, που κρατάει μέτρο και αφουγκράζεται το κοινωνικό έρεισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com