Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ "ΕΡΓΟ";

Δεν ξέρουμε αν ο Καραμανλής θα προκηρύξει εκλογές. Αλλά ξέρουμε ότι όλα όσα πλασάρονταν μέχρι τώρα σαν "θεσμική σοβαρότητα", "πολιτική υπευθυνότητα" και "εθνικό συμφέρον", πάνε περίπατο.

Οι ίδιοι που ως σήμερα μας έλεγαν ότι όλοι οι παράγοντες απαγορεύουν την "αναμπουμπούλα" των εκλογών, από το "σεβασμό στο Σύνταγμα" μέχρι την οικονομική κρίση και από τη στενά κομματική λογική που λέει ότι δεν πας σε εκλογές για να τις χάσεις μέχρι την επίκληση της ...γρίπης, είναι οι ίδιοι που, τώρα, σπρώχνουν σε πρόωρες εκλογές.

Είτε αυτές τελικά προκηρυχτούν, είτε όχι, το κλίμα έχει διαμορφωθεί. Και είναι τούτο το γεγονός μια ασφαλής απάντηση στο διαρκές (και τάχα μου αναπάντητο) ερώτημα "ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο".

Τον κυβερνούν αυτοί που τον κυβερνούσαν πάντα...

...Εκείνοι, δηλαδή, που ουδόλως ιδρώνει το αυτί τους όταν ενίοτε οι διαχειριστές των υποθέσεών τους "λεονταρίζουν" και που μπορεί πότε πότε να πετούν και καμιά ατάκα περί "νταβατζήδων" ή, όπως οι προηγούμενοι, περί "κέντρων".

Επομένως, είτε με εκλογές τον Οκτώβρη, είτε προς το Μάρτη, ένα είναι βέβαιο. Θα καλέσουν το λαό και πάλι για να τον χρησιμοποιήσουν σαν χειροκροτητή της διατήρησης ή της εναλλαγής των ρόλων (ή ακόμα και του μοιράσματος του ρόλου από κοινού σε δυο "πρωταγωνιστές") στο πλαίσιο, όμως, του ίδιου "έργου".

Αλλά το θέμα είναι να αλλάξει το "έργο"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com