Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Σημεία ομιλίας του Προέδρου της Ν.Δ. Κώστα Καραμανλή σε εκδήλωση στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης:

"Η μαζική παρουσία σας, σήμερα, είναι ηχηρό μήνυμα κινητοποίησης. Μήνυμα νίκης. Μήνυμα που έρχεται από όλη τη Χώρα και φτάνει σε κάθε γωνιά της. Οι εκλεκτοί των τοπικών κοινωνιών, οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δίνετε, σήμερα, το σύνθημα του αγώνα: Στις εκλογές του Οκτώβρη, κανένας να μη λείψει. Όλοι οφείλουμε να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή. Είναι η ώρα λοιπόν να απευθυνθείτε σε κάθε πολίτη. Να πείτε παντού την αλήθεια:

- Για την παγκόσμια οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις που φέρνει.

- Για τις εσωτερικές αντιξοότητες, το τεράστιο δημόσιο χρέος και τις παγιωμένες διαρθρωτικές αγκυλώσεις.

- Για τον ορίζοντα γύρω μας και τα κρίσιμα διακυβεύματα. Οι καιροί δεν επιτρέπουν αυταπάτες. Η διετία που ακολουθεί είναι δύσκολη, αλλά και καθοριστική, για την πορεία της Πατρίδας μας.

Η Χώρα μας έχει μπροστά της δύο πολύ δύσκολα χρόνια. Δύο χρόνια στα οποία απαιτούνται τολμηρές αποφάσεις, σε συγκεκριμένους στόχους:

- Να περιοριστούν οι επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

- Να κρατηθούν ισχυρές οι αντοχές της Οικονομίας μας.

- Αλλά και να μπουν γερά θεμέλια στο χτίσιμο της επόμενης μέρας.

Το κεντρικό δίλημμα για τους πολίτες είναι ξεκάθαρο:

Να διαλέξουν ανάμεσα στον δύσκολο και υπεύθυνο δρόμο που θα φέρει αποτελέσματα στην μάχη απέναντι στην διεθνή κρίση και στον εύκολο και ανεύθυνο δρόμο που θα φέρει μόνο αδιέξοδα. Όσοι προσπαθούν σήμερα να είναι ευχάριστοι θα σωρεύσουν την επόμενη μέρα τεράστια βάρη στους πολίτες. Τα μέτρα που θα χρειαστεί τότε να ληφθούν θα είναι κατά πολύ σκληρότερα από εκείνα που προτείνουμε τώρα. Γι’ αυτό ο δρόμος της ευθύνης είναι μονόδρομος. Δεν πρέπει να χαθεί χρόνος. Οφείλουμε να τολμήσουμε, περιγράφοντας την πραγματικότητα όπως αυτή είναι. Η υπευθυνότητα είναι χρέος στο μέλλον όλων μας. Η ανευθυνότητα είναι πολυτέλεια που δεν αντέχει ο τόπος.

Απέναντι στις επιτακτικές αυτές ανάγκες, κατέθεσα συγκροτημένο Σχέδιο, που εξελίσσεται σε τρεις άξονες:

· Τον αυστηρό έλεγχο των δημόσιων δαπανών.

· Τον πόλεμο ενάντια στη φοροδιαφυγή.

· Τις διαρθρωτικές αλλαγές, που δημιουργούν νέες δομές. Ανέπτυξα (στη ΔΕΘ) ρητά και ξεκάθαρα, τα δύσκολα μέτρα, που δίνουν ουσία και περιεχόμενο σε κάθε άξονα.

Κατέθεσα την αλήθεια, χωρίς ωραιοποιήσεις. Προσδιόρισα, ταυτόχρονα, το χρονικό ορίζοντα του Σχεδίου Ανάκαμψης. Αφορά τη διετία 2010-2011 και οδηγεί με σιγουριά στην έξοδο από την κρίση. Ορίζει δρόμο που δεν είναι ευχάριστος, αλλά ο μόνος που αποτρέπει τα χειρότερα της παγκόσμιας κρίσης. Είναι ο μόνος που εγγυάται ασφάλεια και σιγουριά. Ο μόνος που οδηγεί, τελικά, σε μια νέα προοπτική ανάπτυξης, προόδου και ευημερίας.

Απέναντι στην πρωτόγνωρη σημερινή συγκυρία, υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις, που αρνούνται να αντιπαραθέσουν προτάσεις, σχέδια, δράσεις. Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που επιμένουν να διαστρεβλώνουν, να παραπλανούν, να ισοπεδώνουν. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση επιδίδεται σε έναν αγώνα αοριστολογιών και υποσχέσεων. Αντί να παρουσιάσουν σχέδιο, καταφεύγουν σε ευχολόγια. Αντί να προτείνουν λύσεις, μοιράζουν υποσχέσεις. Αντί να δουν την μεγάλη πρόκληση της παγκόσμιας κρίσης προσποιούνται ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι που πρέπει να αντιμετωπισθούν. Για την Πραγματική Οικονομία…

- φάσκουν και αντιφάσκουν.

- Λένε και ξελένε.

- Υπόσχονται και ανακαλούν.

Το ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτεται παντελώς ανέτοιμο. Ανέτοιμο να παρουσιάσει αξιόπιστο σχέδιο. Ανέτοιμο για συγκεκριμένες λύσεις. Ανέτοιμο για τις αναγκαίες πολιτικές. Το μόνον για το οποίο δηλώνουν ετοιμότητα είναι ο δανεισμός και η αύξηση του χρέους. Αυτό, το ξέρουν καλά. Είναι οι ίδιοι που πήραν το χρέος στο 30% και το πήγαν στο 100% του ΑΕΠ. Είναι οι ίδιοι που έβαλαν τη Χώρα να πληρώνει 12 δις το χρόνο μόνο για τους τόκους.

Όμως! Τις πρακτικές τους δεν τις αντέχει άλλο η Οικονομία. Πώς μπορούν να συγκρατήσουν το έλλειμμα υποσχόμενοι τα πάντα στους πάντες; Πώς μπορούν να πατάξουν τη φοροδιαφυγή, επιβάλλοντας νέους φόρους; Πώς μπορούν να μειώσουν τις δημόσιες δαπάνες, ξαναγοράζοντας τον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή; Πώς μπορούν να ενισχύσουν τους ανέργους, πολεμώντας την επιχειρηματικότητα και αυξάνοντας τις δαπάνες του Δημόσιου Τομέα;

Η αλήθεια είναι ολοφάνερη: ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ! Δεν μπορούν να εξυγιάνουν την Οικονομία. Δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την κρίση. Δεν μπορούν χωρίς σχέδιο, Χωρίς συγκεκριμένες λύσεις, χωρίς επίγνωση των πραγμάτων.

Η διεθνής συγκυρία δεν αφήνει περιθώρια για καθυστερήσεις, παλινωδίες, αμφιταλαντεύσεις. Οι ανάγκες είναι άμεσες και επιτακτικές. Εάν τις αγνοήσουμε, οι συνέπειες θα είναι βαριές. Εάν καθυστερήσουμε, τα προβλήματα θα διογκώνονται. Εάν αδρανήσουμε, οι συνθήκες θα γίνουν αβάσταχτες. Οι αναγκαίες πολιτικές πρέπει να εφαρμοστούν, άμεσα και αποφασιστικά. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει με αοριστολογίες και συνθήματα. Δεν μπορεί να γίνει από ένα κόμμα που δεν κατάλαβε, ακόμα, τις προκλήσεις της διεθνούς συγκυρίας. Το ΠΑΣΟΚ, δεν είπε, ως τώρα, ούτε ένα δύσκολο μέτρο. Ένα, όμως, είναι απόλυτα βέβαιο: Δύσκολες καταστάσεις δεν λύνονται με ευχάριστες υποσχέσεις. Και όλα αυτά σημαίνουν χαμένο καιρό. Σημαίνουν εγκλωβισμό της Χώρας σε νέα αδιέξοδα. Σημαίνουν σοβαρούς κινδύνους. Το λέω υπεύθυνα, το λέω έγκαιρα, το λέω καθαρά. Οι διαφορές μας είναι καθοριστικής σημασίας. Οι διαφορές μας είναι μεγάλες.

Τα γεγονότα του τελευταίου διαστήματος είναι γνωστά σε όλους: Την ώρα της σφοδρότερης παγκόσμιας κρίσης, την ώρα που απαιτούνταν δύσκολες αποφάσεις, το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να εκβιάσει τη Χώρα. Ο Αρχηγός του αποφάσισε...

- να μην ψηφίσει, στην πρώτη φάση, τον Κάρολο Παπούλια ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας,

- να προκαλέσει εκλογές,

- και στη συνέχεια να τον ψηφίσει.

Επεδίωκε, έτσι, ένα και μόνο! Επεδίωκε να πολώσει, να οξύνει το πολιτικό κλίμα, αλλά και να εγκλωβίσει τη Χώρα στη δίνη μιας πολύμηνης προεκλογικής περιόδου. Αντί να υπηρετήσει το συμφέρον του Τόπου, κατασκεύαζε σενάρια για την εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων. Επιχείρησε να δημιουργήσει καταστάσεις που συνεπάγονταν τεράστιο κόστος σε βάρος όλων των πολιτών. Μ’ αυτή την ανευθυνότητα, ήταν αδύνατο να συμβιβαστώ. Το εθνικό συμφέρον επέβαλλε δημοκρατική διέξοδο από τα αδιέξοδα που απεργαζόταν το ΠΑΣΟΚ. Η απόφαση ήταν δύσκολη. Δεν μπορούσε, όμως, να είναι καμιά άλλη. Το εθνικό συμφέρον επέβαλλε να ζητήσω νέα λαϊκή εντολή. Να απευθυνθώ στους πολίτες. Και αυτό, ακριβώς, έκανα. Τώρα αποφασίζετε εσείς. Επιλέγετε πολιτικές απέναντι στην παγκόσμια οικονομική κρίση. Διαλέγετε ποιος μπορεί να διαχειριστεί τις συνέπειές της στον Τόπο μας. Αποφασίζετε ποιος μπορεί να δρομολογήσει μια δυναμική επανεκκίνηση την επόμενη μέρα.

Κάποιοι προσποιούνται πως δεν κατάλαβαν την κρισιμότητα των περιστάσεων. Κάποιοι ρωτούν καλοπροαίρετα «γιατί δεν κάναμε τόσο καιρό αυτά που λέμε τώρα». Πείτε, λοιπόν, τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Πείτε τα όπως είναι:

Πρώτ’ απ’ όλα, πολλά από τα μέτρα που εξαγγείλαμε, είναι έκτακτα. Δεν θα χρειάζονταν, αν δεν υπήρχε η παγκόσμια κρίση. Και βέβαια δεν θα χρειαστούν για πολύ καιρό. Συνιστούν έκτακτες παρεμβάσεις, απέναντι σε έκτακτες καταστάσεις.

Δεύτερον: Πολλές από τις αναγκαίες πολιτικές είχαν, ήδη, δρομολογηθεί. Εκείνο που άλλαξε, σε σχέση με το παρελθόν, είναι η πίεση της διεθνούς κρίσης. Και η πίεση αυτή, επιβάλλει επίσπευση. Επιβάλλει ένταση προσπαθειών. Επιβάλλει να μη χαθεί ούτε μια μέρα.

Τρίτον: Η αλήθεια είναι ότι, από το 2004 ως το ξέσπασμα της κρίσης, προχωρήσαμε σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Είναι, άλλωστε, αυτές οι μεταρρυθμίσεις, που ενίσχυσαν τις αντοχές της Οικονομίας μας. Είναι αυτές οι αλλαγές που λειτούργησαν σαν ασπίδα προστασίας της Κοινωνίας. Απόδειξη; Το γεγονός ότι σήμερα (στο μέσο της παγκόσμιας κρίσης) τόσο το δημόσιο έλλειμμα, όσο και η ανεργία είναι χαμηλότερα απ’ ό,τι το 2004.

Τέταρτον: Δύσκολες και δυσάρεστες αποφάσεις πήραμε από το ξεκίνημα της κρίσης. Ιδίως, μάλιστα, για τον έλεγχο των δημόσιων δαπανών και την εξυγίανση του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα. Πήραμε, ταυτόχρονα, μέτρα για…

- τη ρευστότητα της Οικονομίας,

- την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων,

- τη στήριξη ευαίσθητων τομέων και κλάδων: Των εξαγωγών, των κατασκευών, του Τουρισμού.

Πήραμε μέτρα...

- για την τόνωση της απασχόλησης,

- για την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων,

- για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

Πέμπτον: Απέναντι σε όλα αυτά, απέναντι σε κάθε μεταρρυθμιστική παρέμβαση, εκδηλώνονταν έντονες αντιδράσεις, τόσο από το ΠΑΣΟΚ, όσο και από ορισμένα συνδικάτα.

- Παρέλυσαν, για δύο μήνες, την οικονομική ζωή της Αθήνας, όταν προχωρήσαμε στην Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση.

- Έβαλαν «λουκέτα» σε Σχολεία και Πανεπιστήμια, όταν τολμήσαμε τη μεταρρύθμιση για την αναβάθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου.

Έκτον: Σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξαν, πράγματι, καθυστερήσεις. Υπήρξαν παραλείψεις. Έγιναν και λάθη. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο. Διεκδικούμε το καλύτερο για την Πατρίδα μας.

Επιλέγουμε το δρόμο της ευθύνης και των δύσκολων αποφάσεων. Επιλέγουν το δρόμο της ανευθυνότητας και της δημαγωγίας.

Επιλέγουμε το δρόμο που βγάζει στην προοπτική και την ελπίδα. Επιλέγουν το δρόμο που οδηγεί σε αδιέξοδα.

Ανακοίνωσα στη ΔΕΘ συγκεκριμένες δράσεις για τα δημόσια οικονομικά, αλλά και τολμηρές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

- Αλλαγές στο πεδίο της ανταγωνιστικότητας και των εργασιακών σχέσεων.

- Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του Ασφαλιστικού Συστήματος.

- Μηχανισμούς ασφυκτικού ελέγχου στη συνταγογραφία και τη φαρμακευτική δαπάνη.

- Αποκρατικοποιήσεις και στρατηγικές συμμαχίες στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.

- Τολμηρά βήματα για την ενίσχυση της Αποκέντρωσης και της Αυτοδιοίκησης. Αισθάνομαι, σήμερα, την υποχρέωση να επεκταθώ στο ζήτημα αυτό:

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Αυτοδιοίκηση σημαίνει αποτελεσματικότερες δράσεις για...

- την τοπική ανάπτυξη,

- προστασία του περιβάλλοντος,

- την κοινωνική συνοχή. Χρειάζεται, για όλα αυτά, να έχει...

- επαρκή μέσα,

- κατάλληλη θεσμική θωράκιση,

- ουσιαστική συμμετοχή στον αναπτυξιακό προγραμματισμό της Περιφέρειας.

Στα προηγούμενα πεντέμισι χρόνια, ενισχύσαμε, τόσο την αυτοτέλεια, όσο και την οικονομική της υπόσταση.

- Απαλλάξαμε από το άγος του ασφυκτικού δανεισμού τους Δήμους και τις Κοινότητες, που είχαν γονατίσει κάτω από τα χρέη του παρελθόντος.

- Ξεκινήσαμε τη σταδιακή επιστροφή των πόρων, που παρακρατούνταν παράνομα από τις Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ.

- Θεσπίσαμε για τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις σταθερούς και αυτοτελείς πόρους, που, ήδη, είναι τριπλάσιοι σε σχέση με το 2004.

- Ενισχύσαμε τους Δήμους και τις Κοινότητες με το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Θησέας», διαθέτοντας 3,5 δις ευρώ, σε πέντε χρόνια.

- Δώσαμε στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τη δυνατότητα να αξιοποιούν το θεσμικό πλαίσιο για τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

- Αναμορφώσαμε τη Δημοτική Αστυνομία.

- Καταρτίσαμε νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Σήμερα, είμαστε σ’ ένα κομβικό σημείο.

Προτάσσουμε την ουσιαστική συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης στην αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, από τους οποίους το 80% κατευθύνεται στην Περιφέρεια. Συγκροτήσαμε, μάλιστα, (για να συνδράμουν τις αναπτυξιακές της πρωτοβουλίες) τις εταιρίες «Νομός» και «Δήμος Α.Ε.».

Άμεσης προτεραιότητας είναι και η ολοκλήρωση των έργων που εξασφαλίζουν τη συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης στο όραμα της «Ψηφιακής» Ελλάδας.

· Αναφέρομαι στο Εθνικό Δημοτολόγιο, που δίνει στους δημότες τη δυνατότητα να παίρνουν αμέσως τα πιστοποιητικά που ζητούν, οπουδήποτε κι αν βρίσκονται.

· Αναφέρομαι στο Εθνικό Ληξιαρχείο, με βάση το οποίο δημιουργείται η Ψηφιακή Ταυτότητα του Έλληνα.

· Αναφέρομαι στις «Δημοτικές Διαδικτυακές Πύλες», με τις οποίες σχεδόν 500 από τους μικρότερους Δήμους απέκτησαν παρουσία στο διαδίκτυο.

Μείζονος σημασίας, για το επόμενο διάστημα, είναι η ριζική αναμόρφωση της Διοικητικής Δομής της Χώρας. Μια μεταρρύθμιση που ανεστάλη προσωρινά, εξαιτίας της παγκόσμιας κρίσης. Μια μεγάλη μεταρρύθμιση που περιλαμβάνει τρεις, καίριας σημασίας, τομές:

· Τομή πρώτη: Η δημιουργία λιγότερων (περίπου, 350) και άρα πολύ ισχυρότερων Δήμων.

· Τομή δεύτερη: Η τόνωση της αποκέντρωσης, με τον εκσυγχρονισμό των Οργανισμών των Περιφερειών και τη θεσμοθέτηση αναπληρωτών Γενικών Γραμματέων, για κάθε Νομό.

· Τομή τρίτη: Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση β΄ βαθμού, με αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο θα έχει αποφασιστική συμβολή στον προγραμματισμό της περιφερειακής αναπτυξιακής πολιτικής. Συνοπτικά: Με τη συμμετοχή της στην αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, με την επιστράτευση των νέων τεχνολογιών, αλλά και με τη διοικητική μεταρρύθμιση που έπεται, η Αυτοδιοίκηση αποκτά νέα δυναμική.

Άμεσης προτεραιότητας, (ιδίως για τα μεγάλα αστικά κέντρα) είναι η εμπέδωση της δημόσιας τάξης και η διασφάλιση της ομαλής οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Σεβόμαστε το δικαίωμα του καθενός να διαδηλώνει, να διεκδικεί, να διαμαρτύρεται. Οφείλουν, όμως, και οι διαμαρτυρόμενοι να σέβονται τα δικαιώματα εκατομμυρίων άλλων. Δεν μπορεί λίγες δεκάδες άνθρωποι να κλείνουν, κάθε μέρα, τους δρόμους και να ταλαιπωρούν εκατομμύρια άλλους. Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Δεν μπορεί να συνεχίζεται. Και, σίγουρα, δεν θα συνεχιστεί.

Θέλω, ακόμη, να υπογραμμίσω ότι σχεδιάζουμε και άλλη αλλαγή στις διατάξεις,που αφορούν το Πανεπιστημιακό Άσυλο. Είναι επιτακτική ανάγκη…

- να προσαρμοστεί η λειτουργία των Πανεπιστημίων μας στα όσα, ήδη, ισχύουν στην υπόλοιπη Ευρώπη.

- Να μην ταυτίζεται το Πανεπιστημιακό Άσυλο με την ασυλία στην παράνομη και καταστρεπτική μανία.

Απόφασή μας είναι να ενισχύσουμε και τη συνεργασία Κεντρικής Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης απέναντι στα προβλήματα, που εγείρονται από τη μη νόμιμη μετανάστευση.

- Εντείνουμε διαρκώς τους ελέγχους.

- Αυστηροποιούμε τις διατάξεις που αφορούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

- Βάζουμε τέλος στις εστίες της παρανομίας, που αμαυρώνουν την εικόνα συνοικιών και δρόμων.

- Διεκδικούμε και πετυχαίνουμε, ταυτόχρονα, σημαντικά βήματα στη διαμόρφωση Ενιαίας Ευρωπαϊκής Πολιτικής. Έχουμε, για όλα αυτά, ξεκάθαρες θέσεις. Ναι, στους μετανάστες, που εργάζονται νόμιμα στον Τόπο μας. Ναι στην κοινωνική τους ενσωμάτωση. Όχι, όμως, στα ανεξέλεγκτα κύματα μη νόμιμων μεταναστών. Όχι, στους σύγχρονους δουλέμπορους.

Οι συνέπειες της παγκόσμιας κρίσης, δεν μπορεί να αντιμετωπιστούν παρά μόνο με έναν τρόπο: Με καθαρές επιλογές και τολμηρές αποφάσεις. Από την πλευρά μας καταθέσαμε συγκροτημένη δέσμη δράσεων στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης Οικονομικής Πολιτικής.

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ επιμένει…

- να αοριστολογεί

- να μοιράζει εξωπραγματικές υποσχέσεις,

- να παρουσιάζει κενές σελίδες.

Υποστηρίζει πως μπορεί να λύσει δύσκολα προβλήματα με ευχάριστες αποφάσεις. Μιλά για Σχέδιο, μα δεν λέει τίποτε συγκεκριμένο. Αποδεικνύει, τελικά, πως δεν έχει καμιά οικονομική πολιτική.

Οι διαφορές μας είναι μεγάλες. Οι διαφορές μας είναι καθοριστικής σημασίας για το αύριο της Χώρας.

Οι εκλογές του Οκτώβρη είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον του Τόπου. Αξίζει να παλέψουμε, όλες και όλοι, μαζί: Απέναντι στην αποχή. Αλλά και απέναντι στον ανεύθυνο και ακραίο λαϊκισμό. Ας βάλουμε στην άκρη πικρίες, δυσαρέσκειες, επιφυλάξεις. Στις κρίσιμες αυτές περιστάσεις δεν έχουμε περιθώρια για δεύτερες σκέψεις. Εκείνο που προέχει, τώρα, είναι το εθνικό συμφέρον. Και το εθνικό συμφέρον επιτάσσει υπευθυνότητα, σοβαρότητα, στιβαρότητα.

Η κρισιμότητα των καιρών δεν προσφέρεται, ούτε για πειραματισμούς, ούτε για αποστασιοποίηση. Το εθνικό συμφέρον απαιτεί συμμετοχή. Πιστεύω βαθιά στην ωριμότητα των Ελλήνων. Πιστεύω ότι θα επιλέξουν την αλήθεια. Πιστεύω ότι θα διαλέξουν λύσεις και όχι αδιέξοδα. Πιστεύω στη νίκη της Νέας Δημοκρατίας. ΕΙΜΑΣΤΕ η μόνη πολιτική δύναμη που έχει τις αναγκαίες λύσεις. Έχουμε τη δύναμη να διορθώνουμε τα λάθη μας. Έχουμε την τόλμη να παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις, που εγγυώνται ασφαλή και σίγουρη διέξοδο.

Αποφάσεις που μπορούν να μεταβάλουν τη διεθνή κρίση σε εθνική ευκαιρία. Με τη δική σας βούληση και συμμετοχή μπορούμε να διασφαλίσουμε μια καλύτερη προοπτική. Μπορούμε να θεμελιώσουμε τη νέα ελπίδα. Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα. Προσωπικά, σας βεβαιώ πως θα κάνω ό,τι έκανα σ’ ολόκληρη την πολιτική διαδρομή μου. Θα επιμείνω σταθερά και αταλάντευτα στο δρόμο της ευθύνης. Στη πρώτη γραμμή της μάχης ! Παλεύω και θα συνεχίσω να παλεύω ειδικά στα δύσκολα για το μέλλον του Τόπου μας. Έχω ακλόνητη πίστη στην Πατρίδα μας. Έχω εμπιστοσύνη στις Ελληνίδες και τους Έλληνες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com