Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΝΤΟΝΗ ΛΑΪΚΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ

"Σε ένα μήνα από σήμερα οι Ελληνες ψηφοφόροι θα αναδείξουν νέα κυβέρνηση. Οι κρίσιμες περιστάσεις απαιτούν μια ισχυρή κυβέρνηση.

Η σχετικώς πρόσφατη εμπειρία έχει αποδείξει πως η ισχύς δεν συναρτάται απόλυτα από το πόσο άνετη θα είναι η κοινοβουλευτική της πλειοψηφία. Η κοινή γνώμη αντιλαμβάνεται ως ισχυρή μια κυβέρνηση, η οποία γνωρίζει σε βάθος –πριν καν εκλεγεί– τα θέματα, έχει επεξεργασμένο σχέδιο για τις πρώτες 100 ημέρες, διαθέτει τη βούληση να λάβει μη δημοφιλή μέτρα και δεν θα υποχωρήσει μπροστά στις πρώτες αντιδράσεις συντεχνιών και συμφερόντων.


Ο κ. Καραμανλής θα χρειασθεί να πείσει πως μια νέα κυβέρνησή του θα έχει την ισχύ και την πυγμή να κάνει όσα δεν έκανε τα τελευταία πεντέμισι χρόνια και για τα οποία δεν χωρά καμιά αναβολή.

Ο κ. Παπανδρέου πρέπει από την πλευρά του να πείσει ότι έχει απολύτως συγκεκριμένες προτάσεις για την έξοδο από την κρίση και πως δεν θα πειραματισθεί με επικίνδυνα λαϊκιστικά μέτρα, που θα είναι αρεστά στην κομματική του βάση.


Ο λαός αντιλαμβάνεται πλήρως ότι χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση, αλλά αυτή τη φορά θα ζυγίσει πολύ προσεκτικά και με μεγάλη δυσπιστία τις διακηρύξεις των δύο ηγετών πριν καταλήξει στην τελική του απόφαση."


Πολύ ορθές επισημάνσεις από την Καθημερινή και το κύριο άρθρο της, "Με δυσπιστία".

Ο λαός βλέπει με έντονη δυσπιστία και τα δυο κόμματα εξουσίας. Δεν τα εμπιστεύεται και αυτός είναι ένας παραπάνω λόγος, για το ότι "ψάχνουν" την αυτοδυναμία , αλλά δεν τη "βρίσκουν"...

Στην πολιτική έχουν αλλάξει τα δεδομένα κι ας μην το έχουμε κατανοήσει πλήρως...!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com