Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΕ!

"ΕΜΕΙΝΑΝ άφωνοι οι πολίτες, όταν άκουσαν τους λόγους που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός, για να δικαιολογήσει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Αφού είπε με δραματικό ύφος ότι η επόμενη διετία θα είναι «πολύ δύσκολη και καθοριστική για το μέλλον» και «εάν δεν δράσουμε άμεσα, οι κίνδυνοι θα είναι μεγάλοι», έθεσε τρεις στόχους για την έξοδο από την κρίση: α) διαρθρωτικές αλλαγές, β) πάταξη της φοροδιαφυγής, γ) περιορισμό των δημοσίων εξόδων με νοικοκύρεμα του κράτους.

ΤΩΡΑ ΜΟΛΙΣ, στον έκτο χρόνο που κυβερνά τη χώρα, ο κ. Καραμανλής ανακάλυψε την αναγκαιότητα να δοθεί προτεραιότητα σ' αυτούς τους στόχους και να ληφθούν μέτρα; Χρειάζεται, είπε, νωπή εντολή για να προχωρήσει σε αλλαγές και σε σκληρά μέτρα.

"ΕΙΧΕ ο κ. Καραμανλής νωπή εντολή το 2004, όταν υποσχόταν επανίδρυση και νοικοκύρεμα του κράτους και δεσμευόταν προσωπικά για διαρθρωτικές αλλαγές. Εφτασε στο 2007 και δεν έκανε τίποτε, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο χειρότερο η Οικονομία, με την αύξηση του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους. Φτάσαμε με την άστοχη οικονομική πολιτική σε κοινοτική επιτήρηση και ο κ. Καραμανλής δεν τόλμησε τις αλλαγές που εξήγγειλε τώρα.

ΔΕΝ ΤΙΣ ΤΟΛΜΗΣΕ ούτε και το 2007, όταν είχε πάλι νωπή λαϊκή εντολή, την οποία πήρε για να καταρτίσει τον προϋπολογισμό του 2008. Δεν τον εμπόδιζε τότε τίποτε απολύτως να πάρει αποφάσεις και να εφαρμόσει σκληρά μέτρα, όπως ο ίδιος τα χαρακτηρίζει τώρα, αφού έφτασε σε δραματικό αδιέξοδο.

ΜΠΟΡΟΥΣΕ, όμως, και τώρα, αντί να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, να προχωρήσει στα μέτρα τα οποία θεωρεί σωτήρια και ας ερχόταν να σταματήσει την εφαρμογή τους ο κ. Παπανδρέου, προκαλώντας εκλογές τον Μάρτιο..."

Πρόκειται για ένα μεγάλο απόσπασμα από το κύριο άρθρο της Ελευθεροτυπίας (Για να κάνει τα ίδια;).

Είναι το πλέον προφανές...

...ο Καραμανλής δεν έπεισε!

Ούτε καν τον εαυτό. Η εφημερίδα καταγράφει τον παλμό των τελευταίων εξελίξεων εξαιρετικά.

Ο Καραμανλής απέτυχε και το έβαλε στα πόδια...δεν χρειάζεται πολύ μυαλό.

Δε χρειάζεται μυαλό διότι δεν ζητάς να σε ψηφίσουν, για τον ίδιο λόγο, 3η φορά!

Εκτίμηση μας...ο Καραμανλής και συνάμα η ΝΔ, προεκλογικά θα ζοριστούν άσχημα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com