Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ...

Μια μακροσκελή αλλά, πολύ βαρετή συνέντευξη διαβάσαμε χθες στην Απογευματινή και απο τον Πρωθυπουργό.

Οι δημοσιογράφοι επικεντρώθηκαν στα Εθνικά θέματα έτσι ο Πρωθυπουργός είχε σχετικά εύκολο έργο.

Εμείς όμως διακρίναμε το παρακάτω απόσπασμα:

Γ.Α.: "Εφόσον τα πράγματα, κύριε Πρόεδρε, είναι τόσο άσχημα όπως μας τα περιγράψατε, κι εσείς χρειάζεστε ισχυρή αυτοδυναμία για να μπορέσετε να χειριστείτε τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, για ποιο λόγο δεν προκηρύξατε εκλογές νωρίτερα, π.χ. μαζί με τις ευρωεκλογές; Είχατε τότε κάποια προσδοκία που δεν την έχετε σήμερα";

Κ. Καραμανλης: "Τι άλλαξε; Η απερίφραστη τοποθέτηση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ότι θα εκβιάσει εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Και μάλιστα, με την απαράδεκτη θέση ότι δεν διαφωνεί με το πρόσωπο, αλλά εκμεταλλεύεται την προεδρική εκλογή, τον κορυφαίο θεσμό, για κομματικές σκοπιμότητες. Μετά από αυτό άρχισε να δημιουργείται προεκλογικό κλίμα. Η χώρα, όμως, δεν άντεχε να μπει επί έξι μήνες σε μια προεκλογική δίνη, με μια ανεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση, με διεκδικήσεις από πάσης φύσεως συμφέροντα και με συνεχή προσπάθεια να προκληθεί πολιτική και κοινωνική ένταση, όπως έγινε και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αυτή είναι η αλήθεια. Όλα αυτά τα πράγματα τα ζύγισα πάρα πολύ μέσα μου και κατέληξα στη θέση ότι δεν έχω το δικαίωμα ν’ αφήσω τη χώρα να μπει σε μια τέτοια ταλαιπωρία, ειδικά στις συνθήκες που υπάρχουν σήμερα, εν μέσω μιας κρίσης που απαιτεί σταθερότητα, σοβαρότητα και εφαρμογή μιας πολύ συγκεκριμένης πολιτικής. Η απόφαση αυτή, λοιπόν, σας το λέω απερίφραστα, είναι απόφαση που ελήφθη με μοναδικό κριτήριο το εθνικό συμφέρον".

Από τα μέσα Ιανουαρίου ο Δημήτρης Ρέππας είχε ανακοινώσει την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει εκλογές με αφορμή την εκλογή του ΠΤΔ την άνοιξη του 2010.

Το γνώριζαν και οι πέτρες κ. Καραμανλή...δεν μπορείτε να μας πείσετε, όχι μόνο εμάς...αλλά το σύνολο της κοινωνίας.

Εθνικό συμφέρον, εννοείτε προφανώς το συμφέρων εκείνων που υπηρετήσατε πριν 12χρόνιααναλαμβάνοντας την προεδρεία της ΝΔ και με συνεχίζεται μέχρι σήμερα με απόλυτησυνέπεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com