Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΗΛΕ-ΤΕΛΟΣ

Οι δυο τηλεμαχίες τώρα ποια ανήκουν εις το πολιτικό παρελθόν. Από σήμερα τα επιτελεία των Κομμάτων βρίσκονται σε διάταξη για την τελική ευθεία των εκλογών.

Η τηλεμαχία της Δευτέρας δεν ήταν κάτι ιδιαίτερα καινοτόμο, "τα ίδια Παντελάκι μου τα ίδια Παντελή μου". Μοναδική σημαντική διαφορά, οι ερωτήσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, που ενέτειναν λιγάκι τη συζήτηση.

Η πολιτική ουσία ήταν σίγουρα μακρυά από τη συζήτηση, όλα για την επικοινωνία και τις εντυπώσεις έγιναν και βάση αυτού σχολιάστηκαν, τόσο οι πολιτικοί όσο και οι δημοσιογράφοι.

"Νικητής", πάντα με επικοινωνιακά κριτήρια δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν κάποιος από τους παρευρισκόμενους πολιτικούς...

Χρυσόγελος και Τσίπρας κέρδισαν κάποιους πόντους από την εμφάνιση τους, αν και προσωπική μας άποψη είναι ότι ο Καρατζαφέρης ήταν εκείνος που βγήκε κερδισμένος, μακροπρόθεσμα.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουμε διότι ο Καραμανλής δεν ήταν καλύτερος από τον Καρατζαφέρη, επομένως οι διαρροές από την μια προς την άλλη πλευρά δύσκολα συμμαζεύονται από μια τέτοια τηλεοπτική εμφάνιση.

Ο Παπανδρέου ήταν μέτριος, πολύ αγχωμένος και έχασε το αρχικό καλό ξεκίνημα που είχε κάνει. Η Αλέκα Παπαρήγα από την άλλη ήταν καλύτερη από αντίστοιχες εμφανίσεις της κατά το παρελθόν.

Ένα μακροσκελέστατο και κουραστικό debate, με πολύ λίγη ουσία στο περιεχόμενο του. Χρειάζεται ρηξικέλευθες τομές για να μπορεί την επόμενη φορά να είναι ελκυστικό και πιο ουσιαστικό.

Στη χθεσινή τηλεμαχία τώρα.

Εμφανώς πιο ελκυστική, με ένταση και μια επικοινωνιακή - πολιτική ανατροπή.

Ίσως εάν δεν ήταν τόσο καλός, ανέλπιστα ομολογουμένως, ο Γ. Παπανδρέου να βρισκόταν σε χειρότερη μοίρα η χθεσινή από τη προχθεσινή συζήτηση.

Βέβαια θα ήταν ανόητο να ισχυριστεί κάποιος ότι χθες εξήχθησαν, σοβαρά πολιτικά συμπεράσματα. Διότι βάση κι αυτού του debate ήταν η επικοινωνία και μόνο.

Νικητή είχαμε αυτή τη φόρα τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος εμφανίστηκε ποιο άμεσος. Κατάφερε να θέσει τον κ. Καραμανλή απολογούμενο για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του, ενώ έδειξε να του ταιριάζει περισσότερο το συγκεκριμένο στυλ τηλεμαχίας.

Από την άλλη ο κ. Καραμανλής προσπάθησε να μη προβεί σε λεονταρισμούς και αλυχτήματα. Τα βάρη μιας διακυβέρνησης 5,5ετών σκέπασα την επικοινωνιακή δυναμική αλλά κυρίως την ευφράδεια που τον χαρακτηρίζει.

Στο τέλος αποδεχόμενος ουσιαστικά την επικοινωνιακή του ήττα, για πρώτη ίσως φορά από τον Γ. Παπανδρέου, ζήτησε και δεύτερο debate, όπου η αλήθεια να λέγετε θα ήταν ευκαιρία για τον κ. Καραμανλή να βελτιώσει τα κακώς κείμενα της χθεσινής βραδιάς.

Οι τηλεμαχίες έλαβαν τέλος...επί της ουσίας τίποτα δεν άλλαξε, η πολιτική σίγουρα βγήκε χαμένη...αλλά πιο πολύ όλοι εμείς που θέλουμε μια ριζική πολιτική αλλαγή, με βάση της κοινωνικές ανάγκες!

Το μέλλον είναι πολιτικά απρόβλεπτο ...μετά τις εκλογές ξεκινά το πανηγύρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com