Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κ.Κ.Ε. - ΣΥΝΕΝΕΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΛΟΓΕΣ

(ΑΝΑΝΕΩΣΗ 4:23)

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την ομιλία της Γ.Γ. της Κ.Ε. Αλέκας Παπαρήγας σε μέλη του κόμματος και της νεολαίας του:


"Με στόχο την καλύτερη προετοιμασία όλων των δυνάμεων του Κόμματος και της ΚΝΕ και τη μαχητική στράτευση όλων των φίλων και οπαδών του, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Περισσό πανελλαδική συγκέντρωση στελεχών του ΚΚΕ και της Κομμουνιστικής Νεολαίας.

Στη συγκέντρωση ανέλυσε τις θέσεις του ΚΚΕ για τις εκλογές η ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ακολούθησε πλούσια συζήτηση.

Στην ομιλία της η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε ανάμεσα σε άλλα:

«Αποδυνάμωση και των δύο κομμάτων στη βάση ότι είναι ίδιοι ακριβώς. Δεύτερον, η επόμενη μέρα απαιτεί δυνατό λαό με δυνατό ΚΚΕ. Για ποιο σκοπό; Ακριβώς γιατί έρχονται καινούργια αντιλαϊκά μέτρα και μάλιστα σε συνθήκες κρίσης, εδώ έχει σημασία, δεν υπάρχουν περιθώρια ελιγμών. Χρειάζεται απόκρουση, παρεμπόδιση των μέτρων, κερδίζεις χρόνο, μακάρι να μπορείς να αποσπάσεις και κάτι. Ακριβώς για να οργανώσεις την αντεπίθεση.

Είτε είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση, είτε είναι ένας βουλευτής παραπάνω, είτε είναι και δέκα η πολιτική της θα είναι ίδια. Εμείς θέλουμε να πέσουν όσο γίνεται οι δύο, με ό,τι αντανάκλαση έχει στον σχηματισμό κυβέρνησης, ώστε να μπορεί το λαϊκό κίνημα να τη δυσκολεύει στο έργο της. Και αυτό θα γίνει με ισχυρό ΚΚΕ και με αποδυνάμωσή τους»"...

Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου:

"Θέλουμε να επαναλάβουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, αυτό που και η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας αντιλαμβάνεται: Έρχεται θύελλα νέων αντιλαϊκών μέτρων, είτε γίνει κυβέρνηση η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ.

Αυτές οι εκλογές μπορούν να φέρουν κέρδος στο λαό και να τον κάνουν δυνατό, άρα και ικανό να αντιμετωπίσει την επίθεση, μόνο με μία προϋπόθεση: Ότι θα καταφέρει ισχυρό πλήγμα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα θα βγάλει δυνατό από τις κάλπες το ΚΚΕ.

Και από το σημερινό βήμα καλούμε σε πανστρατιά για την υπερψήφιση του ΚΚΕ:

Όσους και όσες συναντηθήκαμε στους μαζικούς αγώνες κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Η συμπόρευση στη δράση πρέπει να εκφραστεί και στην κάλπη, για να γίνει πιο δυναμική, πιο μαχητική η αυριανή δράση.

Καλούμε όλους εκείνους που σκέφτονταν να ψηφίσουν να ψηφίσουν το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, αλλά τελικά δεν το έκαναν, και εντάχθηκαν στο κατασκευασμένο ρεύμα της αποχής. Ας σκεφτούν ότι τη στάση της αποχής η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ την έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια και συνεχίζουν ακάθεκτοι.

Καλούμε σε υπερψήφιση του ΚΚΕ όλους τους ριζοσπάστες, όλους τους αριστερούς, όσους αμφισβητούν τον λεγόμενο ευρωμονόδρομο και νοιώθουν αηδία από τη σαπίλα του πολιτικού συστήματος. Η θέση όλων των πραγματικών αριστερών βρίσκεται σήμερα στην κάλπη του ΚΚΕ, ανεξάρτητα από τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσά μας.

Καλούμε σε υπερψήφιση του ΚΚΕ όλο τον λαϊκό κόσμο του ΠΑΣΟΚ, που η ηγεσία του πρόδωσε τα όνειρα χιλιάδων και χιλιάδων και εδώ και χρόνια πορεύεται στην υπηρεσία της πλουτοκρατίας. Μαζί τους καλούμε και τους απλούς εργαζόμενους που πίστεψαν στη ΝΔ και τώρα βλέπουν ότι τους εξαπάτησε.

Μπορούμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε την επόμενη των εκλογών ένα μεγάλο ριζοσπαστικό κίνημα ρήξης και ανατροπής.



4 ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ



Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΤΗ

ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΟΤΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΑΧΑ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ΔΥΟ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.



Η ΔΕΥΤΕΡΗ

ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΙΔΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ (ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΧΑΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ) ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΊΤΕ ΘΑ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΕΙΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ ΤΟ ΙΔΙΟ.



Η ΤΡΙΤΗ

ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΗ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. ΤΑ ΜΗ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ, ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ



Η ΤΕΤΑΡΤΗ

ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ Ή ΘΕΛΗΣΗΣ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΧΘΟΥΝ ΕΣΟΔΑ.

ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΑ ΑΔΕΙΑΣΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ. ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΤΣΕΠΗ Η ΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΛΑΔΩΝ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ, ΘΑ ΤΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ.

Το ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΜΑΤΑ ΤΑΜΕΙΑ.

Συναγωνισμός για το ποιος έχει περισσότερη τόλμη και γοητεία. ΤΟΛΜΗ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ, ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ.

ΓΟΗΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ.



Συγκρούονται δύο κόμματα ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑΣ ΣΚΛΗΡΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ, ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΗΣ, ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΤΟ ΛΑΦΥΡΟ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ. Δεν θα σταθώ στις προσωπικές φιλοδοξίες. Όσο και αν υπάρχουν, αυτό που ενδιαφέρει είναι ότι ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΙΣΗΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ.



Η έκβαση της σύγκρουσης ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αφορά πριν απ' όλα την κυρίαρχη τάξη της χώρας μας, την πλουτοκρατία που θέλει μια κυβέρνηση σταθερή, όσο γίνεται 4ετίας, να δρομολογήσει μέτρα διεξόδου από την κρίση δηλαδή εξασφάλιση της κερδοφορίας, ένα όσο γίνεται σημαντικό ρόλο στον διεθνή ανταγωνισμό, ολοκλήρωση μέτρων για ένταση της ταξικής εκμετάλλευσης και χειραγώγηση, παραπλάνηση των εργαζομένων. Επειδή αυτή η παραπλάνηση δεν μπορεί να γίνει με κάποιες προσωρινές παραχωρήσεις, γίνεται με ιδεολογική τρομοκρατία και εκφοβισμό.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι πέρα από τα ανούσια καβγαδάκια μεταξύ τους θα γίνει προσπάθεια να συγκεντρωθεί η προσοχή σε συγκεκριμένα ζητήματα, που δεν απηχούν διαφορετικές πολιτικές απέναντι στον εργαζόμενο λαό, αλλά ίσως κάποιες καθαρά διαχειριστικές διαφορές που έχουν τον ίδιο στόχο.

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΕΤΑΚ και στον ΦΑΠ. Η αντιπαράθεση για το ταμείο αλληλεγγύης. Η αντιπαράθεση για την ικανότητα διαπραγμάτευσης στην ΕΕ.

Επιλέγουν προεκλογικά θέματα που οδηγούν το λαό, σε ό,τι χειρότερο, στην επιλογή του θεωρούμενου μικρότερου ή μεγαλύτερου κακού, μια επιλογή που ειδικά σήμερα είναι επικίνδυνη για τα εργατικά , λαϊκά στρώματα, οδηγεί στον πλήρη αφοπλισμό της λαϊκής παρέμβασης.

Παραδείγματα η συζήτηση για την φοροδιαφυγή. Υπαρκτό μεν πρόβλημα που κυρίως αφορά τα διαφυγόντα κρατικά έσοδα από ανώτερα μεσαία στρώματα, ενώ το πρώτο βασικό ζήτημα είναι η κερδοφορία του κεφαλαίου, οι φοροαπαλλαγές, η χαμηλή φορολόγηση κλπ. οι έμμεσοι φόροι, η λαϊκή φορολόγηση.

Είναι ψέμα ότι η μεγάλη πλειοψηφία στην Ελλάδα είναι οι μικρές επιχειρήσεις, άρα όταν γίνεται λόγος για επιχειρηματικότητα και μέτρα ενίσχυσης αφορά αυτές. Αυτοί που καθορίζουν την πολιτική κατεύθυνση, τη στρατηγική είναι τα μονοπώλια, τα επιχειρηματικά μεγαθήρια, η αστική τάξη. Τα λαϊκά στρώματα των αυτοαπασχολουμένων συμπιέζονται από τα μονοπώλια άρα απαιτούν πριν απ' όλα όχι μέτρα λεγόμενης στήριξης αλλά μέτρα κατά των μονοπωλίων. Τα μέτρα στήριξης δεν φθάνουν στους πολλούς, υπηρετούν τελικά τη συγκέντρωση.

Άλλο παράδειγμα τα υπαρκτά μεν προβλήματα των σκανδάλων και της διαφθοράς που υποκαθιστούν το βασικό πρόβλημα που είναι η απελευθέρωση αγοράς, η ελευθερία κίνησης κεφαλαίου, σε τελευταία ανάλυση η καπιταλιστική ιδιοκτησία, η αστική εξουσία.

Εμείς μιλάμε για λαϊκή στέγη, για φοροαπαλλαγές έως 30.000 ευρώ και 5.000 για κάθε παιδί, για 45% φορολογία του κεφαλαίου. Για κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα φάρμακα, στα σχολικά είδη.

Και όταν μιλάνε για μέτρα ο νους τους είναι τα ελλείμματα με βάση τους περιορισμούς της ΕΕ, η εν πάση περιπτώσει αναφέρονται σε ορισμένα έξοδα ή εισπράξεις και όχι για αναδιανομή ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΓΑΘΗΡΙΩΝ. Αντίθετα ο ένας κατηγορεί τον άλλο ότι δεν εξασφαλίζει καλό κλίμα για «επιχειρηματικότητα».



ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Σ' ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΙΣΗΣ, εχοντασ κατά νου την επομενη μερα, τις εθελοντικεσ δεσμευσεις της εε, την εντολη αλμουνια.

ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΩ, ΤΟ ΚΚΕ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΥΝΑΤΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΠΑΝΩ.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΑΝ ΕΚΦΡΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΑ, ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΑ, ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

o Έχουμε γνωρίσει αντιλαϊκά μέτρα και σε φάση ανόδου και κρίσης.

o Τα μέτρα στην Ελλάδα κινούνται στην ίδια κατεύθυνση και έχουν τον ίδιο σκληρό χαρακτήρα σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Είναι γενικότερη στρατηγική του κεφαλαίου. Οι ιδιαιτερότητες οφείλονται στην ανισόμετρη ανάπτυξη.

o Δεν υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση, άρα είναι θέμα πίεσης του λαϊκού παράγοντα να μετριάσει τις συνέπειες, να ετοιμασθεί για ανάκτηση χαμένου εδάφους μέσω αντεπίθεσης.

o Η κρίση οφείλεται στο βασικό χαρακτηριστικό συγκέντρωση κεφαλαίου, κερδοφορία συνεχής και ανοδική, επιταχυνόμενη. Σπρώχνεται στα άκρα το καπιταλιστικό σύστημα και έρχεται αντιμέτωπο με την κρίση του.

o Η κρίση έρχεται όταν τα αμύθητα κέρδη με όλες τις μορφές που μπορεί να πάρουν, χρήμα, μετοχές, ομόλογα, πρέπει να ξαναμπούν στη διαδικασία της παραγωγής για να κερδίσουν από την εκμετάλλευση. Η συγκέντρωση είναι προϊόν σκληρού ανταγωνισμού, όπου χάνουν όλοι οι εργαζόμενοι. Και αυτών των επιχειρήσεων που κυριαρχούν και αυτών που χάνονται κάτω από τον σκληρό καπιταλιστικό ανταγωνισμό.

o Η κρίση κάνει ακόμα πιο αναγκαία τη ριζική λύση, της κοινωνικής και συνεταιριστικής ιδιοκτησίας, του πανεθνικού σχεδιασμού, του εργατικού ελέγχου.

o Εμείς σήμερα επιμένουμε στον αγώνα για απόκρουση, αντεπίθεση και στην ανάγκη με την θέληση του λαού να έχει αυτή θετική έκβαση στη λαϊκή εξουσία.



ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ, ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΕΣ, ΩΣΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ. ΔΥΝΑΤΟΣ ΛΑΟΣ, ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ. ΟΛΑ ΤΑ ΆΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ.

ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΦΥΛΑΚΙΣΑΝ ΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

ΚΑΘΑΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΤΑΣΗ. ΧΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΣΥΜΦΙΛΙΩΤΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΚΚΕ. ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ

ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ, ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ

ΤΑ ΆΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΑΛΛΆ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΠΟΝΑΕΙ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΗΔΗ ΛΕΝΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΝΔ Η ΜΕ ΠΑΣΟΚ. ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΑΡΧΗΣ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΖΑΡΕΨΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΡΡΕΓΓΥΟΣ 100%, ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΟΥΤΕ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΓΗ. ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΑΤΟΥ ΤΟΥ, Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΤΙΝΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ. ΑΛΛΟ ΚΟΜΠΡΕΜΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΘΕΙ Η ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Που κρίνεται η διαφορά πολιτικής

o Στη στάση απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο, στα μονοπώλια, στα επιχειρηματικά μεγαθήρια, στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ.

o Κρίνεται η γενική γραμμή γιατί αυτή καθορίζει τα επί μέρους προβλήματα.

o Στην πολιτική συμμαχιών.

o Στην αντίληψη και στάση απέναντι στο κίνημα και το ενιαίο μέτωπο εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολουμένων

o Στην ζήτημα της εξουσίας.

Η αντιπολίτευση δεν κρίνεται ούτε από την ψηφοφορία στη βουλή, ούτε από το ύψος και το ύφος της κριτικής, αλλά από τη γραμμή αντίθεσης και αντιπαράθεσης, από το αν είναι εναλλακτική πρόταση διαχείρισης ή εναλλακτική πρόταση πάλης, ρήξης και ανατροπής.

Η ΑΝΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΈΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΚΕ ΜΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ, ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ, ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΥ ΜΑΥΡΟΥ, ΕΙΝΑΙ, ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΤΡΑΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ, ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ. ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΜΕ ΘΕΣΕΙΣ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΗ ΛΑΣΠΗ.

Η ΛΟΓΙΚΗ ΟΤΙ Η ΝΔ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ 2004 ΚΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ 2009 ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΘΗΛΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ



γιατι κκε



1. ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΡΑΔΟΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΤΟ ΚΚΕ.

2. ΤΟ ΚΚΕ ΕΧΕΙ ΡΙΖΙΚΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ.

3. ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ, ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

4. ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΓΝΗΣΙΑ ΛΑΪΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ. ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΤΙΣΘΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΣΟ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΟΝΤΑΙ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ.

5. ΈΧΕΙ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΈΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΌΡΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

6. ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, ΤΗ ΦΤΩΧΗ ΑΓΡΟΤΙΑ, τους ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ

7. ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΑΡΧΩΝ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ. ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΗ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΕ, ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ανισοτιμίας, ΑΝΙΣΟΜΕΤΡΙΑΣ, ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ. Η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΆΠΤΥΞΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΟΥ ΩΦΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΆ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ. Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ, ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com