Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ!

Είμαστε στο 99,79 % της Επικράτειας και έχουν "κλειδώσει"ποσοστά και έδρες.

Ο Χάρτης έχει πρασινίσει ολοκληρωτικά.

Για να δούμε όμως λίγο τα ποσοστά των κομμάτων.

ΠΑΣΟΚ 43,92%(160έδρες). Τα έχουμε πει και σε προηγούμενα άρθρα μας. Ιστορική επικράτηση Παπανδρέου που αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει τις ελπίδες των Ελλήνων σε Προοδευτική, φιλολαϊκή πολίτικη.

ΝΔ 33.48 %(91έδρες). Και γι αυτό το αποτέλεσμα έχουμε γράψει αρκετά. Αυτό που παρατηρούμε είναι, ότι η ΝΔ δείχνει να χάνει μια μεγάλη, σταθερή βάση ψηφοφόρων. Μια πλειάδα ανθρώπων που χαρακτηρίζονταν Νεοδημοκράτες και ήταν "απαγορευτικό" να τους τοποθετήσεις σε πιθανές μετακινήσεις μεταξύ των κομμάτων μέχρι πρότινος, άλλαξαν, μετά από χρόνια εκλογική επιλογή.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι από τις εκλογές του 2004(που επανέκαμψε στην κυβέρνηση) έχασε, 1,065,935 ψηφοφόρους. Εκ των οποίων υπολογίζεται ότι περίπου 90.000 ήταν ένα παγιωμένο σύνολο Νεοδημοκρατών.

ΚΚΕ 7.54 %(21έδρες). Το ΚΚΕ περιορίστηκε στα χαμηλά όρια του αναμενόμενου εκλογικού αποτελέσματος για εκείνο. Απώλεσε το 0,61% της εκλογικής του δύναμης σε σχέση με τις εκλογές του 2007.

Νομίζουμε θα πρέπει να εκτιμήσει το ΚΚΕ, ότι στα Αστικά κέντρα που η ΝΔ έχασε, τεράστιο μέρος των δυνάμεων της, εκείνο δεν καρπώθηκε ούτε κατ' ελάχιστο...!


ΛΑ.Ο.Σ. 5.63 %(15έδρες).
Μικρο το κακό. Αν μετά από τέτοια κατάρρευση της ΝΔ, δεν μπορεί να πείσει καν, 500.000 ανθρώπους(τον εψήφισαν 385,706), εχει πρόβλημα! Ούτε για τον ΛΑΟΣ θα είναι εύκολη η επόμενη μέρα...!

ΣΥΡΙΖΑ 4.60 %(13έδρες).
Έκπληξη! Τα κατάφερε εξαιρετικά ο ΣΥΡΙΖΑ και το οφείλει στον Αλέξη Τσίπρα Αλλά όπως είπαμε και πιο πριν, κρύβει παγίδες η επόμενη μέρα.

Πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ή μια περισσότερο ανάλαφρη αντιπολίτευση, στα κρίσιμα σημεία...θα κλυδωνίσει την Αριστερή παράταξη, τόσο που μπορεί να την εξαφανίσει κιόλας!


Οικολόγοι Πράσινοι 2.53 %.
Ανέβηκαν τις τελευταίες μέρες, εκμεταλλευόμενοι την καταβαράθρωση της ΝΔ, στα Αστικά κέντρα κυρίως. Δε θα τους ξεχάσουμε εύκολα, όπως είπαν και οι ίδιοι..."ήρθαν για να μείνουν". Εξάλλου 173,243 Έλληνες τους στήριξαν...καθόλου λίγοι!

Ο κοινός παρανομαστής σε όλα τα παραπάνω είναι ένας:

Ο Λαός δεν έχει επιλύσει ακόμη τα προβλήματα του, μπορεί πλέον να καλλιεργεί την ωριμότητα του, αλλά αυτό δεν αρκεί.

Οι μέρες που έρχονται θα είναι εξαιρετικά δύσκολες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com