Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ...!

Τώρα έχουμε αρχίσει την "πολύ ουσιαστική" κουβέντα των προσώπων που θα αναλάβουν τα υπουργεία.

Έχουμε δηλώσει ξανά κατά το παρελθόν, ότι έχει μικρή σημασία η αλλαγή των πολιτικών προσώπων σε τέτοιες θέσεις.

Βέβαια η διαχείριση από ένα πρόσωπο σε άλλο πρόσωπο, είναι πιθανό να διαφέρει έτη φωτός, είτε προς την θετική, είτε προς την αρνητική κατεύθυνση. Σε αυτό όμως παίζει καθοριστικό ρόλο το σύστημα κάτω από το οποίο λειτουργούν τα κόμματα εξουσίας...

Εμείς πιστεύουμε ότι σε ένα σοβαρό κόμμα, όποιον κι αν τοποθετήσεις σε μια υπουργική θέση, θα ακολουθεί την βασική στρατηγική πολιτική του κόμματος. Μην ξεχνάμε επίσης ότι έχουμε και τις οδηγίες που έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εκεί είτε θα διατηρήσεις ως κυβέρνηση την, επαναστατική(όπως έχουν οι συνθήκες), τακτική της αξιολόγησης της οδηγίας, κάνοντας τη δεκτή εάν εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, διαφορετικά την απορρίπτεις. Είτε γίνεσαι πιστός ακόλουθος της πολιτικής που σου επιβάλει η ΕΕ.

Επομένως δε νοείται ένας υπουργός, όποιος κι αν είναι, να πει όχι στην βασική πολιτική γραμμή...σε μια κυβέρνηση που έχει συγκεκριμένη πολιτική.

Βέβαια είναι σημαντικό να μην τοποθετήσεις, επί παραδείγματι, στο υπουργείο Εξωτερικών έναν πολιτικό που δε γνωρίζει, παρά μόνο την μητρική του γλώσσα...! Αλλά σε αυτό το σημείο εξετάζουμε τις προσωπικές ικανότητες του πολιτικού και τίποτε περισσότερο.

Εμείς λοιπόν πιστεύουμε η νέα κυβέρνησή, να βάλει πάνω απ' όλα τις λαϊκές ανάγκες κι αυτές να υπηρετήσει, με όποιο υπουργικό σχήμα κι αν παραταχθεί!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com