Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

ΤΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ Ο.Λ.Π. ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Πολλά λέγονται και ακούγονται για τον ΟΛΠ και την παραχώρηση του στην Κινεζική COSCO.

Για να κοιτάξουμε όμως τι μας έλεγαν οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης όταν βρίσκονταν στη θέση της αντιπολίτευσης:
  • Τον Απρίλη του 2008 ο σημερινός πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή με θέμα: "Τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας που επιχειρεί η κυβέρνηση". Στο κείμενο της Ερώτησης ανέφερε: "Αν υλοποιηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης" για την "πλήρη ιδιωτικοποίηση δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας", η Ελλάδα "θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα, στην οποία τα μεγαλύτερα λιμάνια, το σύνολο των μεγάλων αεροδρομίων, οι τηλεπικοινωνίες, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και άλλοι ζωτικοί τομείς της οικονομίας θα είναι ιδιωτικοί ή και θα ελέγχονται από αντίστοιχους οργανισμούς άλλων χωρών". Και καταλήγει: "Αυτή η πολιτική είναι και ξεπερασμένη και αποτυχημένη. Την εφάρμοσαν μόνο στο παρελθόν ακραία νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις όπως της κ. Θάτσερ και του κ. Μητσοτάκη".
  • Στις 10 Μάη 2008 ...

...η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ελπ. Τσούρη δήλωνε: "Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει τη σημερινή κυβέρνηση για την απόφασή της να πουλήσει εθνικής σημασίας, αλλά και ασφάλειας, περιουσιακά στοιχεία, (...) ο δημόσιος έλεγχος και η διαχείριση των λιμενικών μας υποδομών αποτελεί βιώσιμη επιλογή, λόγω της κερδοφορίας και της δυνατότητας χρηματοδότησης των υπό εξέλιξη επενδυτικών τους σχεδίων και, επιβάλλεται, λόγω του στρατηγικού χαρακτήρα και ρόλου τους στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας".
  • Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ στις 10 Γενάρη 2008 σημείωνε: "Η κυβέρνηση Καραμανλή αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά ότι, πίσω από τον μεταρρυθμιστικό μανδύα που ενδύεται, επιχειρεί να κρύψει τις αντιλαϊκές και αυταρχικές επιλογές της, που στην προκειμένη περίπτωση έχουν στόχο το ξεπούλημα των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης σε ιδιωτικά συμφέροντα".
  • Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Πειραιά και Νήσων με ανακοίνωση της στις 3 Μάρτη 2009 σημείωνε: "Η διαδικασία ξεπουλήματος του ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ ήταν στημένη και προαποφασισμένη από την κυβέρνηση Καραμανλή στα πλαίσια του άκρατου νεοφιλελευθερισμού (...) όλα τα προηγούμενα χρόνια η πολιτική του ΠΑΣΟΚ βασίστηκε στη διαφύλαξη του δημόσιου ελέγχου του ΟΛΠ (...) Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει το ξεπούλημα των λιμανιών και δεσμεύεται ότι θα κάνει ό,τι μπορεί να ανατρέψει μια ακόμα πράξη ντροπής της ΝΔ"...
Πραγματικά κρίμα να διαπιστώνει κανείς ότι το "νέο" ΠΑΣΟΚ προδίδει δικά του λεγόμενα, δικές του θέσεις.

Κρίμα..!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com