Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ...ΣΤΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

Διάφορες αντιδράσεις προκάλεσε το θέμα της αδειοδότησης κολεγίων από την πρώην κυβέρνηση της ΝΔ που βγήκε προχτές στη δημοσιότητα.

Η κίνηση αυτή πάντως αποτελεί ένα παράδειγμα ταύτισης και συνέχειας της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αφού η υπόθεση της αναγνώρισης των κολεγίων κρατάει από το 1989 με τη μια κυβέρνηση να ...κόβει και την άλλη να ...ράβει.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΝΔ, λίγες μέρες πριν τις εκλογές με απόφαση του πρώην υπουργού Παιδείας Α. Σπηλιωτόπουλου (ΦΕΚ 2138/1-20-2009 και 2139/2-10-2009), νομιμοποίησε 33 κολέγια σε όλη τη χώρα (με 6 από αυτά να παίρνουν περισσότερες από μία άδειες για τα παραρτήματά τους σε άλλες πόλεις). Με την απόφαση αυτή, εφόσον ενσωματωθεί η ευρωπαϊκή οδηγία 36/05, τα κολέγια που συνεργάζονται με ευρωπαϊκά πανεπιστήμια έχουν τον "τίτλο" του ιδιωτικού πανεπιστημίου.

Το ΠΑΣΟΚ με προχτεσινή του ανακοίνωση έκανε λόγο για απόφαση με σκοπιμότητες και αδιαφάνεια, αφήνοντας στο απυρόβλητο την ουσία, δηλαδή την παραπέρα ενίσχυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Ο πρώην υπουργός Α. Σπηλιωτόπουλος...

...απάντησε χτες ότι εφάρμοσε την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης και Ελέγχου κολεγίων, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την πολιτική ευθύνη της απόφασης, ενώ πρόσθεσε ότι "πρόκειται για χορήγηση αδειών υπό όρους με δυνατότητα ανάκλησής τους από τον εκάστοτε Υπουργό Παιδείας", απαντώντας στο ΠΑΣΟΚ.

Στην ουσία η ΝΔ διευκόλυνε το ΠΑΣΟΚ με τις αδειοδοτήσεις, ώστε να μπορεί να εφαρμόσει την ευρωπαϊκή οδηγία 36/05. Διότι, το ΠΑΣΟΚ είναι που ξεκίνησε τη διαδικασία νομιμοποίησης των ψευτοπανεπιστημίων. Οι κυβερνήσεις του ενσωμάτωσαν στο ελληνικό Δίκαιο τις προηγούμενες σχετικές οδηγίες της ΕΕ (89/48 και 92/51). Μάλιστα, η Βάσω Παπανδρέου, ως αρμόδια επίτροπος τότε, υπέγραψε την οδηγία 89/48.

Και φυσικά επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ξεφύτρωσαν μαζικά τα διάφορα αυτά "παραμάγαζα", ως εμπορικές επιχειρήσεις, που υπάχθηκαν στο υπουργείο Εμπορίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com