Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

ΣΤΟΝ "ΑΕΡΑ" Η ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

Στον "αέρα" βρίσκεται το πρόγραμμα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (ΠΔΣ) στα σχολεία, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του υπουργείου Παιδείας.

Οι διαδικασίες πρόσληψης παγώνουν και το υπουργείο καλεί να μην προχωρήσει η υλοποίηση του προγράμματος. Να υπενθυμίσουμε ότι στην ΠΔΣ εργάζονται στην πλειοψηφία τους ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, ενώ το πρόγραμμα αυτό καθεαυτό αποτελεί μια διαχείριση της αμάθειας μέσα στα σχολεία.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αντί να πληρώσει τα δεδουλευμένα περίπου ενάμιση χρόνου στους ωρομίσθιους της ΠΔΣ, προχωρά σε αυτή την κίνηση.

Το υπουργείο Παιδείας το Σεπτέμβρη, επί ΝΔ, είχε καλέσει τους εκπαιδευτικούς να καταθέσουν αιτήσεις για το πρόγραμμα, ενώ η πρόσληψη στην ΠΔΣ γινόταν από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και όχι από τον ενιαίο πίνακα, ενισχύοντας τους ρουσφετολογικούς μηχανισμούς.

Ολα τα παραπάνω...

...επιβεβαιώνουν την ανάγκη, οι εκπαιδευτικοί να αντισταθούν στον κατακερματισμό του εκπαιδευτικού έργου, στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και στο καθεστώς ομηρίας που βρίσκονται οι ωρομίσθιοι καθηγητές.

Η λύση μπορεί να είναι το ενιαίο σχολείο που θα ολοκληρώνει το παιδαγωγικό και μορφωτικό του έργο με το πρόγραμμά του μέσα στην τάξη.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί πρέπει να δουλεύουν σταθερά και μόνιμα, χωρίς ελαστικές εργασιακές σχέσεις και αξιοπρεπείς μισθούς.

Οι πληροφορίες όμως θέλουν το πρόγραμμα της ΠΔΣ να διακόπτεται λόγω έλλειψης κονδυλίων κι όχι επειδή η νέα κυβέρνηση έσκυψε πάνω στις ανάγκες του σχολείου και των εκπαιδευτικών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com