Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

ΝΑ "ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ"

Όλες οι κινήσεις της νέας Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, κινούνται γύρο από την προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος.

Η ΕΕ έχει τραβήξει το αυτί ακόμη μιας Ελληνικής κυβέρνησης για το υπέρογκο έλλειμμα που αναμένεται να κυμανθεί στο 12%.

Βέβαια ποτέ δεν έχει συμβουλέψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάποια κυβέρνηση να πάρει μέτρα που θα "στενέψουν" έναν πολυεθνικό όμιλο ή έναν μεγάλο επιχειρηματία.

Θυμάστε τον Πρωθυπουργό προεκλογικά τι ρωτούσε τον κ. Καραμανλή για τα χρέη και το έλλειμμα...;

"Πού πήγαν τα λεφτά"; Το ρωτούσε με τη μορφή προεκλογικού σλόγκαν...!

Το Πειρατικό τα βρήκε... να τα τα λεφτά κ. Παπανδρέου:

  • Το έλλειμμα των 30 δισ. ευρώ ισούται με μια και μόνο παραγγελία εντός του 2009 των Ελλήνων εφοπλιστών για τη ναυπήγηση των νέων 777 ποντοπόρων πλοίων τους! Το ποσό δηλαδή για το οποίο ο ελληνικός λαός θα βυθιστεί σε ένα ακόμα τούνελ τετραετούς διάρκειας, είναι ίσο με το ποσό μιας και μόνο παραγγελίας των εφοπλιστών για την ανανέωση του στόλου τους!
  • Ισούται (παρά κάτι ) με το ποσό των 28 δισ. ευρώ που εγγυήθηκε το ελληνικό κράτος στις τράπεζες για να "σωθούν" από την κρίση!
  • Ισούται (παρά κάτι) με την απόφαση του Συμβουλίου Άμυνας για εξοπλιστικά προγράμματα ΝΑΤΟικού χαρακτήρα ύψους 27 δισ. ευρώ για την περίοδο 2006 - 2015 (όταν ήδη οι εξοπλιστικές δαπάνες της προηγούμενης δεκαετίας 1996 - 2005 ξεπέρασαν τα 20 δισ. ευρώ)!
  • Ισούται με τα... μισά και μόνο καθαρά κέρδη που σημείωσαν τη δεκαετία 2000 - 2009 οι εισηγμένοι στο χρηματιστήριο βιομήχανοι, εργολάβοι, τραπεζίτες και εφοπλιστές. Συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων του τρέχοντος εξαμήνου, τα καθαρά κέρδη που απέσπασαν από το 2000 οι εισηγμένοι στο χρηματιστήριο κινήθηκαν σε πάνω από 60 δισ. ευρώ!

Αυτή είναι η αλήθεια για τα ελλείμματα. Να λοιπόν "πού πήγαν τα λεφτά"!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com